Военна рота ще пази израелски туристи в Банско

  • 06 януари 2012 19:53

  • 1134
  • 0
Военна рота ще пази израелски туристи в Банско
©

Няма сигнал с конкретна информация за готвен атентат в България. Израел бил разтревожен от подозрителен пакет в автобус, който трябвало да превози от Турция в София израелски туристи. Това бяха успокоителните послания от Израел и България.

“Харесваме Банско и трета година сме тук на ски. Ние много-много не се впечатляваме от заплахите на “Хизбула”, заяви израелска туристка пред “Труд”. 50 полицаи обикалят в момента курорта, а още 80 ще пристигнат в края на месеца. Има разрешение от министъра на отбраната и една армейска рота да бъде включена в помощ на охраната, научи “Труд”.

Няма сигнал с конкретна информация за готвен атентат в България, Израел бил разтревожен от подозрителен пакет в автобус, който трябвало да превози израелски туристи от Турция за София. Това бяха успокоителните послания от Израел. Ден по-рано се стигна до напрежение, след като шефът по сигурността на израелското министерство на транспорта Дани Шенар бе цитиран да казва, че ливанската групировка “Хизбула” се готви да удари израелски туристи в България (и други европейски страни) и че помолил колегите си у нас да бъдат по-бдителни на летища, хотели и ски курорти.

“Нямаме информация и никакво конкретно предупреждение за възможна атака срещу израелски туристи в България”, бе изявлението на говорителя на израелското МВнР Игал Палмор, разпространено от посолството в София.

Последвайте канала на

Novini.bg
1134 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини