Ромска федерация иска ЕС да разследва събитията в Катуница

  • 05 януари 2012 15:33

  • 789
  • 4
Ромска федерация иска ЕС да разследва събитията в Катуница
© Булфото

Федерацията на обединените ромски общности настоява Европейският съюз да се заеме с разследването на събитията в Катуница и последвалите сблъсъци с ромската общност.

Това съобщи пред журналисти председателят на организацията Васил Данев, цитиран от Дарик. Той допълни, че се разграничават от цар Киро и неговите деяния не бива да стават повод за нападения и насилие над останалите роми.

Данев коментира, че зад случилото се стои сериозна организация, която е видна и трябва да стане ясно кой е зад всичко това. Разследване на ЕС е единственият начин да се разкрие истината. Изобличаването ще помогне да се спрат евентуални нови сблъсъци.

Председателят на ромската федерация смята, че футболните агитки са организирани от деятели от футболните клубове, които са получили нареждания от София. Според Данев сблъсъците са помогнали единствено на ДПС, защото повечето от ромските мюсюлмански общности са се обърнали за защита към Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и в последствие са дали гласа си за партията на отминалите избори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
789 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.01.05 | 20:59

4
Еиииииииииииииииииииии,манго васил даже ще ти пиша името с малка буква ти не заслужава да дишаш и живееш в БГ държавата ни.За вас само мините ,да ви изгния кокалите.
ti

2012.01.05 | 18:35

3
kvi romi sa we roma e za bonboni tva sa jivi kirlivi cigani
KKK

2012.01.05 | 18:34

2
циганите на сапун и няма интеграция за тях те не искат да се интегрират те са паразити
Аз

2012.01.05 | 18:34

1
Бахти налгите мангали ! Ама и бате гойко е с тях ! Ценни са му за идните избори че лесно се купуват ! А за след 2 години ще има оше повече пълнолетни неграмотни мизерни крадливи примати гоито да гласуват за него срещу неклко кебабчета ! Цела Европа ви виде намгали мазни нагли какво предстажлявата и че сте чума в обществото ! И за сапун не ставате ! Представям си как ще смърди и никой няма да иска да се къпе с него !

Добави коментар

Водещи новини