Прокуратурата иска конкретни данни за злоупотреби с финансирането на санирането

  • 11 април 2017 12:55

  • 5623
  • 1
Прокуратурата иска конкретни данни за злоупотреби с финансирането на санирането
© Булфото (архив)

Софийска градска прокуратура поиска от Министерство на регионалното развитие и благоустройството конкретни данни за нарушения при финансирането на Националната програма за енергийна ефективност. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България по повод заявеното от министър Спас ПопниколовСпас Попниколов Спас Попниколов е служебен министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на днес, че е сезирал прокуратурата за констатирани нарушения при разходването на публичен ресурс по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

На 17 март 2017 г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас ПопниколовСпас Попниколов Спас Попниколов е служебен министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на е подал сигнал до главния прокурор.

Този сигнал е изпратен по компетентност на Софийска градска прокуратура, уточняват от прокуратурата. Тъй като в сигнала не е посочено конкретно установен случай на нанесена вреда на бюджета при изпълнение на посочената програма, а в сигнала са изложени неясни и неконкретни данни, на 6 април 2017 г. наблюдаващият прокурор от СГП е изискал от МРРБ конкретни данни за това дали са извършвани проверки във връзка с прилагането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради относно обновяване на конкретни обекти, на действията на определени длъжностни лица или фирми-изпълнители, съответно установена ли е нанесена вреда на държавния бюджет и в какъв размер, в резултат на кои действия или бездействия и от кои лица е причинена вредата.

Изискано е информацията да бъде придружена с копия от съответните документи.

Десислава Станева
5623 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.12 | 05:12

1
Най-важното кога в България ще започне да се работи на печалба от 8-9%, а не като до сега 300-400%.

Добави коментар

Водещи новини