Куриоз! Кмет обърка безработен с Дянков

  • 04 януари 2012 12:27

  • 3920
  • 0
Куриоз! Кмет обърка безработен с Дянков
©

Безработният гражданин Недко Иванов е получил в дома си на улица “Радко Димитриев” в Пловдив писмо, което е трябвало да стигне до министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Пликът му бил донесен на 30 декември вечерта, а когато го отворил, ахнал. “Куриерът позвъни на вратата в 18 ч. С любопитство отворих плика и не можах да повярвам. На бял лист бе напечатана молба до Министерството на финансите, дирекция “Държавно съкровище”, с която кметът на Пловдив Иван Тотев (ГЕРБ) моли да бъде одобрено бюджетно нареждане на общината в размер на 7,5 млн. лева, пише "Труд".

 


Парите ще отидат за Дома на културата и за почистване на река Марица от храсти и дървета. В първия момент помислих, че мен молят, но после се сетих, че е станала грешка”, разказа пред “Труд” Недко Иванов. Той не успял да се свърже с общинарите в последния работен ден и да им обясни какво се е случило. От кметството казаха вчера, че вероятно в деловодството е станала грешка при изпращането на писмата. Иванов е трябвало да получи отговор по извънсъдебен спор със закритата вече общинска агенция за приватизация, но вместо това в плика за него е била пъхната молбата на кмета до министър Дянков.

От общината обясниха, че изразходването на парите вече е одобрено от Министерството на финансите.

“Искам да изкажа удовлетворението си от фактът, че кметът Тотев се допитва до пловдивчани за такива неща. Само мога да предположа какво ли е получил министър Дянков”, казва не без ирония Иванов. Той очаква извинение от общината.

Недко Иванов е работел в местната агенция за приватизация като старши експерт. На два пъти е бил уволняван, но съдът го е връщал на поста му.

Сега безработният предлага на общината да се разберат извънсъдебно за обезщетение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3920 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини