Пловдивският кмет уволнява племенница на общинарка

  • 03 януари 2012 09:58

  • 1064
  • 0
Пловдивският кмет уволнява племенница на общинарка
©

ОП „Туризъм" ще бъде закрито, а дейността му ще бъде прехвърлена на общински институт „Старинен Пловдив", съобщи в ефира на Дарик кметът на Пловдив Иван Тотев. Нито едно от двете звена не е развивало концепция за развитието на културния туризъм в Пловдив, каза кметът.

Резултатите от одитния доклад за дейността на „Старинен Пловдив" са доста обезпокоителни, подчерта Тотев. Той допълни, че финансовата дисциплина е била доста слаба. По всяка вероятност директорката Весела Илиева, която е племенница на общинския съветник Лилия Учкунова, ще бъде уволнена, каза още той. И тази година е отчетен спад в посещаемостта на културно-историческите обекти и липсва цялостен модел и визия за управление на културното наследство на града.

Дупката в общинския бюджет за тази тодина е между 2 и 3 млн. лв., което не толкова страшно, коментира Тотев. По предварителни разчети тя щеше да е между 10 и 15 милиона, но след като държавата преведе част от парите за софийския боклук и направената оптимизация на административни разходи и персонал, постигнахме този резултат, каза кметът.

Персоналът на фирма „Чистота" постененно ще бъде намаляван, а през тази година категорично няма да се увеличава план-сметката на дружеството. Целта е през новата 2012 г. да се премине на машинно метене и да не се използва пясък, но дали това ще стане на 100%, все още е въпрос на разчети, коментира Тотев. Той допълни, че предстои назначаване на главен художник и озеленител в община Пловдив.

Последвайте канала на

Novini.bg
1064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини