Св. Синод: Само Бог решава дали трябва да имате деца (видео)

  • 03 януари 2012 08:31

  • 2540
  • 11
Св. Синод: Само Бог решава дали трябва да имате деца (видео)
©

Жените, които имат репродуктивни проблеми трябва да се уповават единствено на Господ, за да имат деца. Това заяви по Нова телевизия Десислава Панайотова, която е член на културно-просветния отдел към Светия синод. Една вярваща православна християнка трябва единствено с молитви да стигнат до своята рожба, а не да намесват докторите в божиите дела.

Ако утре дойде детето ви и каже аз имам левкимия няма да отидете на лекар ли, попита Георги Стаменов, който се занимава с ин витро процедури. Аз също съм вярващ християнин и винаги ще помагам на хората, добави медикът. Да ти се направи операция и да ти се смени кръвта ако имаш левкимия е медицинска операция, а при ин витро процедурите се борави с човешката душа, отговори Панайотова. Митрополитите също ходят на лекар, реши да уточни представителката на Св. Синод. Всеки носи своя кръст – на рака, на бездетието и трябва да прославяте името Господне, категорична беше Панайотова.

В студиото беше и малката Ния, която е родена след шест опита за ин витро процедури. Това беше единствения начин да имам дете, тъй като имам напълно разрушени тръби, сподели майката. Аз се молих за детето си, произхождам от семейство на лекари, а по бащина линия съм потомка на последния владика на Македония Борис Охридски. Бог се смили над мен и ме дари с това дете, което се появи единствено заради медицинската манипулация, добави майката.

Последвайте канала на

Novini.bg
2540 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
123

2012.03.19 | 11:34

11
Религията е полезна като нравствено учение, но точно тия материалисти да говорят за Бог е смешно.Религия която се проповядва от дс доносници, педеруги и "бизнесмени" с лъскави коли, звучи доста лицемерно.
някой

2012.03.19 | 11:32

10
Българската църква НЯМА право да заема тази остра позиция! Аз съм атеист и нямам никакво намерение да допускам продажни и оядени "божий" служители да диктуват и определят живота ми! Живеем в 2012-та! Никой не може да ме убеди, че трябва да клеча в църквата ден и нощ за да зачене жена ми вместо да се обърна на мига към репродуктивната медицина... То бива, бива ама това вече е малоумие! Имал съм случай да общувам с г-жа Панаьотова. Това е един изключително фанатизиран човек. Във същия налудничев фанатизъм възпитава и собствената си дъщеря. Това не е просто вяра, а мания... Като цяло лошо няма и всеки е свободен сам да избира как да живее и в какво да вярва, НО моля не натрапвайте болните си възгледи на останалите! Българската нация се топи с всяка изминала година и сега извратената ви позиция по този проблем допълнително ще утежни нещата... Вместо да се раждат българчета... утре ще се църква в цигано-турска държава...
Герги

2012.03.19 | 11:31

9
Тази кукувица Десислава Панайотова, защо не каже нещо за БМВ-то на пловдивския митрополит, или хибрида Линкълн на Митрополит Кирил Варненски!? "трябва да прославяте името Господне, категорична беше Панайотова." Ами, че ние го прославяме, но не се облажаваме за сметка на народа!? Дано Тренчев направи една нормална ревизия на църквата, че да видим що измет ще излезе от там.
ГЕРБ

2012.01.05 | 18:58

8
"Жените, които имат репродуктивни проблеми трябва да се уповават единствено на Господ, за да имат деца" То сигурно и господ казва кой митрополит да има бмв и кой бугати.Тука много ясно виждаме ,че религията се противопоставя на науката и свободата на човека.Това е така ,защото знае ,че свободният и образован човек няма да се хване на лъжите на църквата и няма да им дава парички за бугати и бмв-та.
Kum #2

2012.01.05 | 18:58

7
Kym komentar #2. Pyrvo tozi citat e preinachen i se vodi na Marks, vtoro e mnogo losha strategiq da citirash hora kato Lenin, chieto upravlenie e doneslo mnogo smyrt.Shte zavyrsha s 2 citata pyrviqt e na Lenin , vtoriqt na Stalin " Ne chustvam che syshtestvuva po-visha sila koqto da sydi deistviqta mi i ne izpitvam zadryjki v tova da nalagam kakvito i da e mycheniq na religioznata chast ot obshtestvoto" i Stanlin "S premahvaneto na religiqta , naroda se upravlqva mnogo po-lesno" , misylta mi e che ako shte citirate nqkoi "avtoritet" dajte da go vidim shto za chovek e bil i kakvo drugo e kazal. Plus tova, tova ne e stanovishteto na hristiqnite kato cqlo,medika e primer za tova.

2012.01.04 | 14:24

1
Пишете поне на Български като искате да се обърнете към някого!
Аз

2012.01.05 | 18:58

6
"Религията е опиум за народа" беше казал Ленин, а аз бих добавил: "И прекрасен начин на управляващите за манипулация на народа". Всичко може да се оправдае с нещото, наречено бог /независимо дали е Йехова, Иисус, Буда, Кришна, Кали, Ра, Зевс или там за който още се сетите/. Бог е решил, че трябва да бъдете бедни, бог е решил, че трябва да бъдете болни, бог е решил, че трябва да умирате .... на тази логика дайте въобще да махнем здравеопазването, науката, научните постижения и да се върнем в пещерите
s

2012.01.05 | 18:58

5
tazi ne e dobre. sramota 4e e izliazla pred ciala balgaria i govori tova. bolna psihopatka.
Ateist

2012.01.05 | 18:58

4
ТЪПАЦИ. Карайте си лимузините и си затваряите устата

2012.01.05 | 18:58

3
Аз пък се радвам, че църквата и в частност тая противна кукувица (Десислава Панайотова) осъждат нещо, толкова хубаво, като раждането на деца от хора с репродуктивни проблеми ! Така само ще отблъснат и малкото заблудени, които се уповават на религиите ! Хора, бог (ако го има) не е в църквите ! Поповете не са негови представители ! Спрете да им пълните гушите и общувайте директно с вашия бог, ако наистина изпитвате такава нужда !

2012.01.05 | 18:58

2
Вие съвсем си загубихте акъла... с това безумно ежедневие и този стрес все по малко семейства успяват да имат деца. Без инвитро за година сме станали мангалска държава. Що за абсурд..... Има толкова неща за който може да излезете пред народа НО.......... ви няма.

Добави коментар

Водещи новини