Жители на "Факултета" спряха влака за Перник заради свлачище

  • 15 март 2017 07:36

  • 7888
  • 2
Жители на "Факултета" спряха влака за Перник заради свлачище
©

Жители на столичния квартал „Факултета“ се вдигнаха на бунт и блокираха за половин час жп линията и влака за Перник в 19:30 ч. Причината е огромно свлачище около жп линията, което заплашва да погълне десетки къщи, съобщава БТВ.

Паднали са и последните ламарини, разделящи къщите от огромната пропаст. Хората казват, че не могат да спят. „Свлачището ще ни събори къщите. Днес са паднали тези ламарини, след тях ще паднат и къщите“, казват местните жители.

На мястото е изпратена полиция, което принуждава протестиращите да се разотидат, засега.

На метри от свлачището живеят малки деца. Признават, че много се страхуват, защото някой може да падне и да се нарани. Хората казват, че борбата им продължава повече от две години, но никой не им обръща никакво внимание. Очакват държавата да направи опорна стена, която да раздели линията от къщите им и да спре свлачището. "Смъртен случай ли трябва да стане, за да вземат някакви мерки", питат жителите на квартала.

Те се заканват да блокират жп линията и в следващите дни, ако някой не им обърне внимание.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7888 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Димитър Борисов

2017.03.18 | 06:54

2
Преди години от съвета искаха да се изгради висока стена за да не замерят с камъни по влака. Но циганите заплашиха с бунт, защото това било дискриминация. Затова където са замеряли по влаковете Господ ги наказва с това свлачище. 15.3.2017г.

2017.03.15 | 14:57

1
mama im mrasna ciganska nito edna ka6ta nqma notarialen akt . da mrat kat ku4eta

Добави коментар

Водещи новини