Манолова: На институциите им е по-лесно да си клатят краката, отколкото да защитават гражданите (вид

  • 08 март 2017 08:34

  • 13165
  • 9
Манолова: На институциите им е по-лесно да си клатят краката, отколкото да защитават гражданите (вид
©

Работодателите имат дискриминационни изисквания към жените. Моята огромна надежда беше свързана с промени в трудовото законодателство, но за съжаление това не се случва. През последните месеци съм разтревожена от фрапантните издевателства над жени. Последният пример е за жените работили в шивашки цех в Дупница. Те са работили в мизерни условия, без право на почивка, без да получават заплата, извънредно в събота и неделя. За финал се оказва, че те са продадени заедно с фирмата на някой клошар и нямат никаква възможност да си получат възнагражденията.

Това каза в сутрешния блок на БНТ омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на по повод днешния 8 март. Тя коментира и инициативата "Великден за всеки". Тази кампания е насочена към най-уязвимите членове на нашето общество - пенсионерите. Целта е да съберем средства за тях. Миналата година упражнихме натиск върху институциите и успяхме да се преборим ДДС върху дарените храни да падне. За съжаление три министерства не са разписали определени разпоредби и този текст е мъртъв. Ще проведем спешни срещи със служебните министри, за да може този текст отново да бъде възроден и законът да бъде приведен в действие, разкри Манолова.

Унизително и нечестно е спрямо гражданите на Източна Европа тук да се продават по-нискокачествени храни. Може да се окаже, че България не сме на втора скорост, а на трета. Измамите с храни са един проблем, който все по-често ще бъде в общественото полезрение. Не говоря само за западните храни, а и дали българското сирене е сирене, дали шунката наистина е шунка. Потребителят има право да бъде информиран. Тук има ужасен проблем - бедността и ниските доходи. Този проблем пречи на българите да си купят истински храни, каза още омбудсманът. 

Аз съм в непрекъснат и ежедневен сблъсък с различните институции. Последният пример е моята битка с "Топлофикация". КЕВР е независим орган, който трябва да бъде регулатор на отношенията между дружеството и гражданите. На КЕВР обаче им е по-лесно да застанат на страната на монополистите. На институциите като цяло им е по-лесно да си клатят краката, отколкото да защитават гражданите. Забелязвам обаче, че потребителите стават все по-активни и си търсят правата, което е много хубаво. "Топлофикация" се ползва от държавен и политически чадър, категорична беше Манолова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13165 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ттттъп

2017.03.08 | 23:57

9
Никога не съм си мислела, че ще харесам червеното копие Мая Манолова, но е факт. Единствения омбуцсман, който да е така деен и да говори за действителни проблеми,за бездействието на институциите и безхаберието им
НИНОВА И ШАЙКАТА МИЛИОНЕРИ

2017.03.08 | 18:12

8
БСП- МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕР. ТРАФИКАНТ ДО ТРАФИКАНТ. КАК СТАНАХТЕ СОЦИАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ ДРУГАРИ ? СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЛИ ? ИЛИ С КРАЖБИ И ВАЛУТНИ ИЗМАМИ ? И НЯМАТЕ СРАМ ДА СЕ НАРЕЧЕТЕ СОЦИАЛИСТИ. ТАКИВА КАТО ВАС ОПОРОЧИХА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ИДЕЯ. ДЯДО БЛАГОЕВ СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА

2017.03.08 | 18:12

7
Браво мая!Единствения действащ омбудсман до сега
РЕАЛИСТ

2017.03.08 | 18:12

6
ДЕМАГОГИЯ ДЕМАГОГИЯ. ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ПРИПОВДИГНАТАТА Й ЛОГОРЕЯ. ЗАТВАРЯМ ТЕЛЕВИЗОРА КАТО Я ВИДЯ НА ЕКРАН. ЗАЩО ПОСТОЯННО Я КАНЯТ. НИКОЙ НЕ Й ВЯРВА, ТЯ НЕ МОЖЕ НИЩО, НЯМА КОМПЕТЕНЦИЯ, А САМО КРЕЩИ ЕДНО И СЪЩО С ПРОСТАШКИЯ СИ МАХЛЕНСКИ ГЛАС.

2017.03.08 | 15:50

1
Личи си, че са ти правили лоботомия

2017.03.08 | 15:50

5
и Бойко е същия

2017.03.08 | 15:50

4
И твоята институция само си клати краката! Костинбродската афера се оказа най-големият театър между ГЕРБ и БСП! После се прегърнаха и назначиха Мая за Омбудсман! И сега след тези избори ще е същото!

2017.03.08 | 15:50

3
Кака Кури и Бате Бойко ще се вземат след изборите! Са европейска България с НОВА РЕПУБЛИКА!

2017.03.08 | 15:50

2
червена агитаторка - повтаря думите на курнелия

Добави коментар

Водещи новини