Бременните може да постят не повече от пет дни, съветва диетолог

  • 27 февруари 2017 11:03

  • 4667
  • 0
Бременните може да постят не повече от пет дни, съветва диетолог
© GettyImages/Gulliver

Универсалното постене не винаги може да бъде най-добрият вариант. Трябва да се вземат предвид индивидуалните особености на всеки, желаещ да пости.

Това каза в интервю за БТА д-р Митко Ригов, диетолог в Медицинския център по лечебно хранене и здравословна редукция на теглото към УМБАЛ "Александровска".

По думите му винаги е добре преди постите да има ден-два разтоварващи дни, в които човек да консумира извара, нискомаслено кисело мляко, белтък от яйце, риба. Да не се консумира месо. След края на постите също трябва да се осигурят на организма такива преходни дни, отбеляза диетологът.

На въпрос може ли и колко време е препоръчително да постят бременните, диетологът заяви: "Бременните имат нужда от храна, която съдържа повече белтъчини, желязо и калций, които по време на постите не присъстват в големи количества. За набавянето им има алтернативни методи - с повече ядки, повече бобови храни, тъмнозелени зеленчуци, семена. Има и алтернативни варианти на протеин - конопен протеин, протеин от стръкове и др., но все пак потребностите на бременните са по-големи. Добър вариант е те да постят най-много пет дни."

Последвайте канала на

Нора Виткова
4667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини