Музикаутор: Според КЗК няма нарушения в дейността ни

  • 14 февруари 2017 18:41

  • 2034
  • 1
Музикаутор: Според КЗК няма нарушения в  дейността ни
©

Както стана ясно от сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), вече е образувано производство срещу Музикаутор по искане на БНР.

Това пише в официално съобщение от Музикаутор, което публикуваме без редакторска намеса. "За сдружението на композитори и автори новото производство не е притеснение, тъй като два пъти КЗК е разглеждала дейността на Музикаутор и не е установявала нарушения. Това е нормално, доколкото сдружението работи в съответствие с българските закони и с професионалните стандарти на международните си партньори.

От друга страна, на пресконференцията на БНР вчера, 13 януари 2017 г., генералният директор Александър Велев изнесе информация, от която стана ясно, че заведеният срещу Музикаутор съдебен иск се базира на „някакви предположения“. Правото е резонна наука и е абсурдно представители на институции да завеждат популистки искове, основани на предположения.

Ето защо Музикаутор вярва, че институциите, които са ангажирани в този спор – Съветът за електронни медии, Министерство на културата, КЗК, както и съдът, ще се произнесат в рамките на своите компетенции и на закона.

Сдружението на композитори и автори напомня също, че продължаващите действия на ръководството на БНР не са в посока краткосрочното разрешаване на проблема с липсата на музикален лиценз на националното радио", завършва съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2034 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.15 | 06:31

1
кръчмарски сплетни ?

Добави коментар

Водещи новини