Министър Алексиев направи изненадващи проверки на Централна жп гара София и Подуяне

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в направи изненадваща проверка на Централна жп гара София. Той беше придружаван от генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) Красимир Папукчийкси.

По време на инспекцията бяха констатирани нередности свързани с хигиената и поддръжката на гарата. В тази връзка министър Алексиев нареди ежедневен контрол и мониторинг при почистването на най-голямата гара в страната. Министър Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в поиска пълна информация за почистващата фирма, като беше категоричен, че ако ситуацията не се подобри ще бъдат наложени финансови санкции.

Освен лошата хигиена на Централна жп гара София бяха забелязани течове, които следва да бъдат отстранени от фирмата извършила ремонта, в рамките на гаранционните срокове.

По-късно министър Алексиев направи проверка и на жп гара Подуяне. В следствие на която разпореди спешен авариен ремонт на гарата поради лошото състояние. Той изиска обследване на течовете, осветлението и отоплението в нея. Министър Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в нареди създаване на спешни ремонтни бригади в структурата на НКЖИ за поддръжка на малки гари.

Коментари

  1. 2017.02.12 | 18:00
    ДА ИДЕ ДА ПОСЕТИ ЖП.ГАРА КОСТЕНЕЦ СТУД НЯМА ТОАЛЕТНА ПРОПАДНАЛИ КОЛОВОЗИ.
  2. 2017.02.12 | 13:50
    Алексиев май не става за министър,щом от всичките проблеми наБДЖ вижда само хигиената! Най-малкия птоблем
  3. 2017.02.12 | 13:14
    ден до пладне с тия проверки.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет