Концесионерът на Витоша: Еколозите разходиха колите си

  • 26 декември 2011 16:15

  • 1420
  • 0
Концесионерът на Витоша: Еколозите разходиха колите си
©

Екоастивисти откриха сезона, като разходиха колите си до Витоша. Това обяви в специална позиция концесионерът на ски зона "Алеко" "Витоша ски" по повод акцията на скиори и планинари.

По-рано днес любители на ските обявиха, че се събират на хижа "Алеко" за неофициално откриване на сезона, след като "Витоша ски" отказа на пусне в експлоатация лифтовете и влековете.

От заявилите участие на страницата във фейсбук на екокоалицията "За да остане природа в България" 750 човека едва 30-40 уважиха събитието, пише "Витоша ски" в позицията си до медиите по този повод. Според информацията на компанията "събралите се заявиха, че не желаят модернизацията на туристическа и ски зона "Алеко", не искат подмяна на лифтовите съоръжения и са против изграждането на нови ски писти на Витоша. Настояват планината да остане в този си вид и обвиниха "Витоша ски" за спирането на лифтовете през този сезон".

Причината да не работят съоръженията на Витоша е, че под натиска на същата тази коалиция "За да остане природа в България" през месец април влезе в сила нов Закон за горите. Бяха подменени единствено текстовете, които засягат развитието на туризма в българските планини. Извършените поправки между първо и второ четене на законопроекта, одобрен и внесен от Министерския съвет, се отразяват негативно на Витоша като туристическа и ски дестинация, пише още фирмата.

Компанията "Витоша ски" е най-потърпевша от спирането на сезона, но ежегодно вече четвърта година ни се създават целенасочени пречки и препятствия, които ние досега преодолявахме с цената на огромни усилия и средства, уточнява концесионерът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1420 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини