Строят параклис в памет на загинали войници

Началникът на отбраната генерал Константин Попов и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска учредяват Инициативен комитет за изграждането на параклис-мавзолей във Военна академия – София, който да почете загиналите преди почти век български воини в Първата световна война.

„Параклис-мавзолей, който да припомни забравеното и да събере по частица от всичките славни пехотни, кавалерийски, пионерни и въздухоплавателни полкове и дружини, и бойни флотски части на храбрата българска войска“, пише в обръщението на учредителите към всички родолюбиви българи, които се прекланят пред подвига на отдалите живота си за свободата и независимостта на Република България.

На 27 януари 2017 г., от 11.00 часа, в зала „Раковски“ във Военна академия „Г. С. Раковски“, началникът на отбраната и кметът на София организират събитие по учредяването на Инициативния комитет, на което канят желаещите да подкрепят тяхното „патриотично и почтително към славната история на страната начинание – в памет на тези, които живяха честно преди нас и за тези, които ще дойдат и след нас“, пише още в обръщението.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет