Жената на Вальо Топлото откраднала логото на Топлофикация - София

  • 23 декември 2011 16:38

  • 1724
  • 0
Жената на Вальо Топлото откраднала логото на Топлофикация - София
© Булфото

Патентното ведомство разреши на Станислава Георгиева Димитрова да запази и използва логото на “Топлофикация София” (стилизирана буква “Т” с радиатор) за собствените си продукти.

Така означението на столичното парно може да бъде поставяно от дамата, чието име съвпада с това на съпругата на скандалния бивш шеф на парното Валентин Димитров - Топлото, върху всякакви отоплителни съоръжения, показва справка в Патентното ведомство. От институцията потвърдиха, че са регистрирали марката, защото не са имали основания да откажат. Двете условия, при които Патентното ведомство може да откаже регистрация на марка, е тя да е била запазена по-рано или да копира друга запазена, пише "Труд".

От “Топлофикация София” потвърдиха, че са загубили неповторимостта на марката си, но подготвят въвеждането на нов бранд. Дружеството планира да обяви конкурс в художествената гимназия. Все още компанията няма окончателен вариант, но се надява в началото на годината да може да представи новата си марка.

От дружеството не уточниха защо не са запазили сегашната, свързаха случая с “недоглеждане от предишни ръководства на компанията”. Срокът на запазването е изтекъл и от “Топлофикация” не са съобразили да я подновят. От патентното ведомство обясниха, че нямат право да установяват скрити намерения при запазването на дадена марка и ако някоя компания се чувства ощетена, може да поиска анулиране.

Станислава Георгиева-Димитрова е втората съпруга на Валентин Димитров - Вальо Топлото. Тя е по-млада от него с 30 години. Двамата имат дъщеря – Даная. Преди това Топлото е бил женен за Мария Бигулева, от която има син.

Последвайте канала на

1724 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини