Отмениха присъда на Вальо Топлото

  • 22 декември 2011 15:45

  • 5297
  • 4
Отмениха присъда на Вальо Топлото
© Булфото

Софийският градски съд (СГС) е отменил присъдата от пет години затвор на бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, съобщи БТА, позовайки се на информация от съда. 

Димитров беше осъден от Софийския районен съд през 2008 г. за това, че в качеството си на управител на фирмата "Про марк" ЕООД не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева. 

Районният съд оправда Димитров по всички останали обвинения, които прокуратурата му повдигна - отново за нарушения на валутния закон. 

СГС е отменил изцяло решението на районния съд и е върнал делото на районната прокуратура. В мотивите си съдебният състав посочва, че обвинителният акт срещу Валентин Димитров има недостатъци, които трябва да бъдат отстранени, но също така открива и нарушения в работата на първоинстанционния съд.

Валентин Димитров има още две присъди. Миналият декември Софийският градски съд осъди Димитров на три години затвор за безстопанственост. Прокуратурата поиска той да бъде осъден на 10 години лишаване от свобода заради неправомерно изхарчените от 2003 г. до 2006 г. 2 млн. лв. за рекламни материали и представителни разходи, пише "Дневник". Около 430 хил. лв. са похарчени лично за Димитров, като са купувани синьо сирене, маслини и други скъпи храни, а служителка на дружеството е ползвана като чистачка в дома на бившия шеф на "Топлофикация". Друго обвинение срещу него беше за сключване на договор с частна фирма, която да събира вземанията на "Топлофикация". По него обаче Димитров беше оправдан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5297 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
kaspar

2011.12.24 | 10:05

4
Да кажа на всички които викат срещу правителството : ВИЖТЕ КАКВО ПРАВИ НЕПРИКОСНОВЕНАТА СЪДЕБНА СЪДЕБНА ВЛАСТ , ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ РАЗБЕРЕТЕ!!!!!!!!!!!!!
йордан

2011.12.24 | 10:05

3
проблема на българия е българският народ той позволява всичкотова да се случи " какъвто е народа такава е и дъжавата"
kaspar

2011.12.24 | 10:05

2
Да кажа на всички които хвалят правителството : ВИЖТЕ КАКВО ПРАВИ ГЕРБ, КОИТО ДЪРЖАТ ЦЯЛАТА ВЛАСТ В СТРАНАТА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА, ЗАКОНОДАТЕЛНА, СЪДЕБНА И "МЕДИЙНА"!!!!!!!!!!!!!
anonimen

2011.12.23 | 01:28

1
nikoi nesme daosdi blijniq,amito vsi4kisa za pijamki zaedno s vsi4ki ot prexoda dosega

Добави коментар

Водещи новини