Фандъкова свика щаба за зимно поддържане на столицата

Кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска свика щаба за зимно поддържане на София с цел разпределяне на нови приоритетни задачи във връзка с обстановката в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Осигурена е проходимостта в града, градският транспорт към момента се движи по всичките си маршрути. Ще продължат обработки приоритетно със смеси срещу заледяване на трасетата на градския транспорт поради ниските температури.

Продължава и почистването на основни вътрешно-квартални улици в столичните райони, където условията позволяват. По данни на фирмите, отговорни за почистването на града, обработването на малките улици е затруднено от паркирали автомобили и ниските температури.

Продължава почистването на тротоарите и извозването на сняг от пешеходните зони.

Кметът възложи на екипите на фирмите през следващите дни да се осигури почистване и проходимост на уличните шахти.

Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция започнаха почистване на ледени висулки от обществени места – пътни подлези и мостове.

В Столичния автотранспорт са предвидени дежурни, които подготвят превозните средства за деня, включително се осигуряват добавки в горивото против заледяване, съобщи директора на „Столичен автотранспорт“ Слав Монов.

В парковете се извършва почистване и обработка на алеите, в това число опесъчаване в парк Витоша на пътя „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“.

Общинските кризисни центрове осигуряват подслон и храна за останали без дом хора. Центровете работят двадесет и четири часа.

Българският червен кръст осигури дрехи. Общинските болници извършват прегледи на нуждаещите се от центровете. Молим гражданите, които имат информация за такива хора да подават сигнали на тел.112.

Дирекция „Образование“ на Столична община и районите администрации продължават да следят ситуацията в столичните училища относно отоплението. Разпоредено е да работи отоплението във всички училища и да се докладва за температурите в класните стаи.

Коментари

  1. 2017.01.11 | 18:43
    След като не могат Цариградско да го държат чисто и незаледено, то си проличава колко са неспособни. Всяка година едно и също, а народа ги търпи и избира! Загубена работа.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет