Припадналата в междучасие второкласничка излезе от кома

  • 23 декември 2011 07:54

  • 984
  • 0
Припадналата в междучасие второкласничка излезе от кома
©

Няма опасност за живота на детето, изведено е от кома, не е на апаратна вентилация, диша самостоятелно, съобщи вчера лекуващият му лекар д-р Иван Томанов, старши ординатор в реанимация, цитиран от “Струма”.

“Пациентката е на системи, към дадения момент се поддържа в покой мозъкът за овладяване на свръхвъзбудата в дясното полукълбо. Предполага се, че причината за изпадането на детето в това състояние и загуба на съзнание е травматично огнище в мозъка. Най-вероятно е получено преди време при удар или след падане”, е казал лекарят.

Още преди два-три дни детето се оплаквало от болка в главата - вдясно, над окото, но тази болка не е била постоянна. Тази травматична зона дава и проявата на гърч. Предстои изследване на ядрено-магнитен резонанс, остава под активно наблюдение от специалисти по детски болести и невролог. “Съмненията за отравяне отпадат”, уточни още д-р Томанов.

8-годишната Габриела Дж. бе приета в болница посиняла, със затруднено дишане, след като внезапно й прилошало в училище.

Силно обезпокоени от случилото се бяха нейните съученици, учители и познати. Добрата новина е, че състоянието на момиченцето вече е овладяно, предстои й лечение в детско отделение и възстановяване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
984 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини