Започна голямото прибиране

  • 02 януари 2017 14:26

  • 17668
  • 3
Започна голямото прибиране
© Булфото

Започна голямото прибиране след почивните дни.

Пътната обстановка е спокойна. Няма сигнали за пътно-транспорти произшествия или затруднения по републиканската пътна мрежа. Това обясни в началото на последния празничен ден пред БНР Георги Златев, директор на дирекция „Пътно поддържане и експлоатация“ в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Прогнозата за времето за днес е да няма валежи. Пътните настилки са обработени с материали против хлъзгане, но водачите трябва да са особено внимателни в планинските участъци.

Чрез мобилно приложение шофьорите могат да проверяват дали по маршрута, който са избрали има някакви затруднения и пътни проблеми. Информация за състоянието и проходимостта на пътищата шофьорите могат да получат и на сайта на АПИ, или на дежурния телефон на институцията - 0 700 130 20, напомни Георги Златев.

Той посъветва преди тръгване на път да се проверява изправността на автомобила и дали има достатъчно гориво, както и да не се тръгва в последния момент към големите градове. По данни на „Пътна полиция“ се очаква няколкостотин хиляди автомобила да се завърнат в София.

Пред лицето на бедствието колкото и каквито и институции да вземат отношение има моменти, в които няма полезен ход, подчерта Георги Златев.

На прохода "Владая" ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София от 10 до 17 часа, съобщи Станислава Тонкова от „Съюза на българските автомобилисти“.

Натоварен е трафикът между Кулата и Сандански, както и по главен път Е-79. На ГКПП Кулата изчакването е между 7 и 8 минути. Опашките от гръцка страна в посока България се увеличават постоянно. Освен български автомобили, към България пътуват и много гръцки, каза Тонкова.

В София се очаква да влязат 200 000 автомобила, но към момента всичко е спокойно. Единственият проблем е студеното време, заради което някои автомобили не са могли да запалят.

От 14 до 20 часа на входовете и изходите на Варна ще има Контролно-пропускателни пунктове. Това се налага поради въведеното ограничение за движение на моторни превозни средства над 12 тона. Движението към Варна в момента е нормално.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17668 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.01.02 | 22:16

3
Селянията се завръща с димящите си таратайки

2017.01.02 | 17:20

2
наздраве модераторе
Cholky White

2017.01.02 | 17:20

1
...oooot,oooot kade,vseki si znae

Добави коментар

Водещи новини