Експерти на „Булмаркет” са пробили блокадата

  • 15 декември 2016 09:52

  • 53144
  • 7
Експерти на „Булмаркет” са пробили блокадата
©

Експерти, наети от компанията собственик на дерайлиралата влакова композиция „Булмаеркет”, са успели да заблудят постовете в охранявания периметър около ж.п. гара Хитрино и да стигнат с два автомобила до мястото на аварията, съобщава „Телеграф”.

След като били разкрити, специалистите били изведени от района до един от създадените КПП-та. По тази причина в сряда рязко била засилена и охраната на зоната около железопътната катастрофа.

По неофициална информация всички без специални ангажименти от северната страна на линията били евакуирани на юг, на място останали само пряко заетите с обезопасяването на последния фургон и на химиците от „Лукойл”. Стигнало се до куриозни мерки след това, когато участник в операцията от страна на пожарната, преминал на юг, не могъл да се върне обратно при ешелона.

Шефът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов призова външни лица да не правят опити да навлизат в охраняваната територия, където работят колегите му. „Външни лица под формата на експерти, изпратени от някоя организация, се опитват да влязат и да влияят върху нашите хора, включително със съвети. Недопустими са подобни опити за провокации”, каза Николов.

„Не коментирам откъде са тези хора, които идват, но предупреждавам, че няма да бъдат допуснати. Може и да правят някакво разследване по документи – това не знам, но тук разследване се прави единствено от прокуратурата”, допълни комисар Николов. Да не се правят опити за пробиране на блокадата апелира и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
53144 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.12.18 | 00:57

7
Те не искат да пуснат западните експерти, дори с придружител. То доказателството стои под здравата композиция - мястото, около втората стрелка, преди прелеза е цялото зарито в пръст, което говори че точно там е проблема.
alexn

2016.12.16 | 13:25

6
явно държавата крие нещо! Какво се крие и защо външни експерти да на влизат??? България е залята от корупция и ето пример... полицията крие истината и не допуска външни хора! Ясно!
123

2016.12.16 | 13:25

5
а защо не допуснеш че някой иска да си прибере нещо което може да го уличи в незаконни действия прав е главният секретар никой не бива да ходи на местопроизшествието защото не се знае кой с какви цели го посещава тези дето им казваш външни експерти не знаеш кой им плаща
alexn

2016.12.16 | 13:24

4
Как ще прибере нещо????? нали има полиция??? Или полицията иска да прибере нещо тайно? счупена релса? разбита стрелка?

2016.12.16 | 03:09

3
куп безполезни ;служители ; , нито казаха точното съдържание на взривилите се цистерни , нито кога са произведени , нито дали са годни за тоя вид транспорт , нито кога е ремонтирано трасето , НИЩО , а ;не съобразена скорост ; , сега предполагам ще назначат другари с радари да засичат от храсталака скороста на влаковете , милиционерите така разбират ;държавноста ;
.

2016.12.16 | 03:09

2
цяло село изгониха и го навързаха с кпп-та. тука май нещо друго е гръмнало

2016.12.15 | 15:16

1
До малоумника долу. Той някой ако иска да прибере нещо, което го уличава, щяха да пуснат един журналист да го направи и готово. Те там се движат, като бейове - никой не им казва нищо, нали трябва да правят реклама на кратуната.

Добави коментар

Водещи новини