Горски заловиха бракониер рецидивист с 28 акта

  • 09 декември 2016 14:14

  • 1851
  • 3
Горски заловиха бракониер рецидивист с 28 акта
© Булфото

Системен нарушител на Закона за горите е заловен при специализирана проверка на горските инспектори от Регионална дирекция по горите - София. Акцията е проведена рано тази сутрин в землището на с. Трудовец, община Ботевград, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Нарушението е констатирано при опит на горските служители да спрат за проверка високопроходим автомобил, шофиран от бракониера. Нарушителят не се подчинил на подадения сигнал за проверка. При последвалото преследване той е ударил автомобила на проверяващите и е поставил в опасност здравето и живота на горските служители.

Екип на РУ на МВР - Ботевград е повикан за съдействие от горските служители, при което МПС е спряно и е констатирано, че шофьорът няма свидетелство за управление на МПС и автомобилът е без гражданска отговорност. Нарушителят е превозвал незаконно дърва, без марка и без документи. Установено е, че лицето е системен нарушител на горското законодателство. За последните осем години са му съставени 28 акта по Закона за горите, като само за настоящата година те са 4 на брой. За днешното нарушение са му съставени общо 6 акта от служителите по горите и от МВР.

Автомобилът и транспортираната дървесина са задържани.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1851 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Боев

2017.02.14 | 17:32

3
И сега пак го пуснете да си сече дръвца.
Веселин Василев

2017.02.14 | 17:31

2
28 акта - е,какво чака полицията и съдебната система.

2017.01.04 | 21:10

1
Браво на Гроб, добре се справят, явно доста гласове набира този сопол и затова гроб не го закачат.

Добави коментар

Водещи новини