Изработват проект за разширяване на Околовръстното от кв. „Бъкстон“ до АМ „Люлин“

  • 06 декември 2016 13:05

  • 2382
  • 1
Изработват проект за разширяване на Околовръстното от кв. „Бъкстон“ до АМ „Люлин“
© Булфото (архив)

Цялостната реализация на реконструкцията на Софийския околовръстен път в участъка от кв. „Младост“ до АМ „Люлин“ се изпълнява от 2009 г. чрез съвместните усилия на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столична община. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Проектът е сред приоритетните обекти на Агенция „Пътна инфраструктура“, които следва да бъдат изпълнени в периода до 2020 г. С изпълнението на проекта ще бъде осъществена връзката на Западна дъга и Северна скоростна тангента и магистралите „Тракия“ и „Люлин“, каза инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ, по повод протест на жители на кв. „Горна баня“ в София за облекчаване на интензивния трафик на изхода на квартала при Околовръстния път.

Трасето е разделено на два подучастъка: от кв. „Младост“ до връзката с АМ „Тракия“ и от кв. „Бъкстон“ до АМ „Люлин“, с обща дължина 14,5 км. Предвидено е поетапно разширяване и реконструкция на съществуващия Софийски околовръстен път. За участъка от кв. „Бъкстон“ до АМ „Люлин“ е изработен идеен проект от Столична община като възложител. Този проект за реконструкция и уширяване на трасето до магистрален габарит е необходимо да бъде съгласуван от АПИ. Очакваме от Столична община да получим окончателните решения на пътните възли при пресичането на Софийски околовръстен път с бул. „Цар Борис III“ и бул. „Никола Петков“ в посока кв. „Горна баня“, каза инж. Илиана Захариева – член на УС на АПИ.

По възлагане на Столична община в процес на подготовка е изменение на действащата към момента регулация, в която ще бъдат отразени и новите проекти решения на пътните възли.

С оглед на това, че трасето преминава през изключително градски територии и се засягат множество и сложни подземни и надземни инженерни инфраструктури, изработката на техническия проект отнема време, заяви инж. Георги Златев.

След обезпечаване на участъка с идеен проект и осигуряване на нужното финансиране, ще бъде проведена открита процедура по ЗОП на инженеринг. Избраният изпълнител ще изготви техническия проект и ще осъществи строителството, като по този начин ще се предвидят по-кратки срокове за реализацията на обекта, добави инж. Георги Златев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.06 | 16:12

1
На селяни в София им стана тясно да си карат таратайките от Италия за 500 лева.

Добави коментар

Водещи новини