Фандъкова: Никога не съм делила кметовете на райони по политически окраски

  • 24 ноември 2016 13:26

  • 3066
  • 7
Фандъкова: Никога не съм делила кметовете на райони по политически окраски
© Булфото

Никога не съм делила кметовете на райони по политически окраски, защото те са получили доверието на гражданите. Ще работя с новия кмет на район "Младост", така както с всички останали кметове. Това заяви днес пред журналисти в Столичния общински съвет /СОС/ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Десислава Иванчева положи днес клетва като кмет на район "Младост".

Кметът на район е една от най-важните фигури в Столичната община, защото от него зависи да предлага решения, да изготвя и защитава проекти и да подрежда приоритети, посочи Фандъкова. Тя гарантира, че ще подкрепя всяко законосъобразно предложение на Иванчева, свързано с изпълнение на програмите на Столичната община. Очаквам от нея да работим заедно в екип за развитието на "Младост", каза Фандъкова. Тя подчерта, че като кмет на София винаги се е срещала очи в очи с гражданите. "С Иванчева се срещнахме за първи път в качеството й на член на Инициативния комитет против застрояването на детската площадка до блоковете 19, 20, 21 в "Младост 1", каза Фандъкова. Разпоредих проверка на случая, след която строителното разрешително беше отменено, припомни кметът.

Тя съобщи, че продължава срещите с инициативни комитети и граждани в различни части на София. И вчера главният архитект Здравко Здравков се видя с представители на "Горна Баня", които протестират срещу депо за строителни отпадъци, както те го наричат, съобщи Фандъкова, цитирана от БТА.

Кметът обясни, че всъщност става въпрос за строителни материали, струпани на общински терен във връзка с изграждането на канализация, която жителите на "Горна Баня" чакат от много години. Инициативният комитет на "Горна баня" излезе със становище не само, че подкрепя изграждането на канализация, но и че очаква това да стане още по-бързо, посочи кметът. Тя увери, че веднага след като приключи строителството след няколко месеца, това общинско пространство ще бъде почистено и озеленено.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3066 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
HAYABUSA

2016.12.06 | 13:14

7
оставка фусто некомпетентна,твойте зделки ги правиш под бюрото. )

2016.12.06 | 13:14

6
...а голямото крадене - до кога

2016.12.06 | 13:14

4
ФАНДЪКА БОЙКО И ЦВЕТАНОВ СА ОТКРАДНАЛИ НАЙ МНОГО -ЧЕТЕТЕ В ФЕЙСБУК
ДОЛУ ГЕРБ ! ЗАБРАНА ЗА ТАЗИ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА

2016.12.06 | 13:14

5
ДОЛУ ГЕРБ ! ЗАБРАНА ЗА ТАЗИ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ....... МАРШ......КОЛКО ГОДИНИ ГИ ТЪРПЯХМЕ ТИЯ ГЕРБОКОМУНЯГИ......
ВАЖНО

2016.12.06 | 13:13

3
ДОЛУ НА БОЙКО ПРОТИЖЕТАТА....
Любо

2016.12.06 | 13:13

2
Приличате си по простотията, няма как да се делите!
Коста

2016.11.24 | 21:49

1
Ти може би не, но тези които ти заповядват със сигурност!Какво ще кажеш за милиционерите от Столичния общински съвет?

Добави коментар

Водещи новини