Дядо Коледа пристигна с влак в Благоевград

  • 02 декември 2016 08:42

  • 1241
  • 1
Дядо Коледа пристигна с влак в Благоевград
©

Дядо Коледа отново пристигна по нестандартен начин в Благоевград със Снежанка и свитата си от джуджета - този път с атракционно влакче. На площад "Георги Измирлиев" снощи го посрещна хилядно множество.

Добрият белобрад старец и кметът на община Благоевград Атанас Камбитов заедно с малкото ангелче - шестгодишната Сияна, запалиха символично хилядите светлини на голямата 22-метрова елха на площада и на коледната украса на областния град, а небето над него бе озарено и от празнична заря.

Очакваното събитие започна с пъстро шествие. То премина през централната градска част, водено от красива принцеса и принц на кокили, детски духов оркестър и мажоретки, преди да стигне пред голямата открита сцена на площада с елхата. Празнично настроение за всички тук заедно с водещия Герасим Георгиев - Геро създадоха талантливи деца и изпълнители от Благоевград.

Прозвучаха и любими коледни песни, и молитва, и "Алелуя" в изпълнение на хора и солисти на ансамбъл "Пирин" и Камерна опера - Благоевград. Присъстващите се насладиха и на спираща дъха въздушна акробатика край стената на Пощенската палата, от чийто покрив се спуснаха и танцуваха изкусни майстори на това изкуство.

Кметът на Благоевград поздрави всички с идващите коледни празници, които ще преминат в общината под мотото "Заедно по Коледа". Атанас Камбитов подчерта колко дълбок смисъл крие думата "заедно".

И тази година коледният фестивал, който започна официално снощи, и всички останали събития от коледно-новогодишната празнична програма в Благоевград и общината ще преминат под знака на благотворителна кауза и тя ще обедини благоевградчани за подпомагане на малката Гери, обяви градоначалникът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1241 1

Коментари 1

Добави коментар
Да иде в Драгалевци

2016.12.02 | 10:38

1
Ние сме православна страна и нашият дарител не костовисткият пе-дераст "Коледа", а дядо Мраз.

Добави коментар

Водещи новини