Изведоха от лагера в Харманли 20 мигранти, участвали в бунта (снимки)

  • 01 декември 2016 14:17

  • 5451
  • 1
Изведоха от лагера в Харманли 20 мигранти, участвали в бунта (снимки)
© Булфото

20 мигранти бяха изведени от Регистрационно - приемателния център в Харманли. Това са хора, за които е установено, че са участвали в бунта миналия четвъртък, съобщи зам.-председателят на агенцията за бежанците Кирчо Кирев. Заедно с директора на центъра Димитър Захариев той даде извънредна пресконференция пред лагера тази сутрин.

За първи път след размириците официално вътре бяха допуснати журналисти, които да видят условията, при които живеят мигрантите. Вече почти напълно са възстановени и щетите по сградите в центъра, които бяха нанесени по време на бунта миналата седмица.

Продължава работата по организирането на видеонаблюдение и осветяване на целия център. Очаква се до петък да бъде готова и оградата край лагера. Обстановката е спокойна, уверяват от ДАБ. В момента в лагера са настанени 2 235 мигранти. 1 024 от тях са от Афганистан, а останалите от Сирия и Ирак, предимно семейства. Всички над 400 чужденци, участвали в бунта, са изведени от центъра.

Самите мигранти се оплакват от условията в бежанския център. Някои твърдят, че не получават адекватни медицински грижи, затова искат да отидат в Германия, пише "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5451 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.12.01 | 23:45

1
Да вървят в саудитска арабия, там ще им дадат по адекватни грижи!!! Орбане къде си бе, няманли как да те клонират и да дойдеш при нас. Щото явно нашите лидери са путки без ташаци.

Добави коментар

Водещи новини