Танева: Надявам се да имам наследник, който ще проявява разбиране към земеделския сектор

  • 24 ноември 2016 16:38

  • 1539
  • 1
Танева: Надявам се да имам наследник, който ще проявява разбиране към земеделския сектор
©

Част от нещата, които планирахме, са в изпълнение, въпреки оставката на правителството. Това каза министърът на земеделието и храните в оставка Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри по време на годишната среща на агробизнеса, на която представи насоки и прогнози за развитието на сектора през 2017 г., предаде "Фокус".

"След подаването на оставка на това правителство вече бих могла да говоря само в личен план по отношение на политиките за 2017 г. Благодаря на бранша за комуникацията и диалога през тези 2 години. С някои от вас сме си говорили на по-висок тон. Диалогът е много важен", заяви Танева.

"Бих пожелала браншът да се обединява все повече и повече, заради възможността тези неправителствени организации да имат достатъчно добър експертен капацитет, за да бъдат достоен партньор на държавната администрация", допълни министърът на земеделието в оставка.

"Част от нещата, които планирахме са в изпълнение", отбеляза тя като изрази надежда да има приемственост със следващия министър на земеделието и храните. "Надявам се да имам наследник, който ще има разбиране към земеделския сектор", отбеляза Танева.

Тя изреди някои от политиките, на които трябва да се обърне внимание. "Поземленият кодекс - надявам, се независимо в каква позиция, съм след 2-3 месеца, да започнем този дебат. Независимо от смяната на политическите власти, това трябва да се направи за повече устойчивост, по-добър темп на растеж", отбеляза Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

"Второ - за географската информационна система не бих могла да потвърдя дали ще има подписан контракт. Беше многократно обжалван, но ще позволи да имате далече по-добър достъп до системата, което гарантира по-голяма прозрачност", добави земеделският министър в оставка. "Трето - Законът за храните. Този закон го работихме заедно с браншовите организации година и половина. Ще настоявам да се направи", поясни тя като призова диалогът в бранша да продължи и със следващия министър на земеделието.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1539 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бо

2016.12.02 | 16:50

1
Е пане до сега облагоденства земеобработкака от структурите на МЕЛ ИНВЕСТ нали за това те испратиха там1

Добави коментар

Водещи новини