Нина Хаджийска: Търсих Бончеви да им върна парите, но те не отговориха

  • 19 декември 2011 11:47

  • 2082
  • 1
Нина Хаджийска: Търсих Бончеви да им върна парите, но те не отговориха
©

Председателят на фондация "Утре за всеки" Нина Хаджийска заяви по БНР, че е търсила семейство Бончеви, за да им върне сумата от 157 000 евро, която бе преведена по сметка на организацията.

"Ние сме ги търсили. Те не ни отговориха. Изпращали сме им писма. Това е бил момент, в който не са искали да имат контакти с нас. Във времето нещата се промениха и пак ще кажа, че ние нямаме средства. Фондацията не е частна организация, не е частна тази сграда, в която са инвестирани по проект тези средства и затова нямаме параметри, в които да влезем, за да разполагаме с финанси", коментира Хаджийска.

На въпрос как ще реагира фондацията, ако съдът постанови, че парите трябва да бъдат върнати, Хаджийска заяви: "Нека да дойде това време".

Ангел Бончев беше отвлечен пред дома си около 1 часа през нощта на 21 срещу 22 май тази година в столичния квартал “Дървеница”. След полунощ на 10 юли патрул на полицията го откри в столичния квартал Княжево, без документи за самоличност и в безпомощно състояние.

По-късно стана ясно, че при предаването на откупа и освобождаването на Бончев е била отвлечена съпругата му Камелия. Ангел Бончев събра от приятели 157 хил. евро откуп за жена си. По искане на похитителите парите бяха дарени на фондацията на Нина Хаджийска.

След време Бончеви заявиха, че си искат парите обратно и заведоха дело срещу фондацията. “Дарих парите по принуда и сега си ги искам обратно”, обяви Бончев. Бившият президент на “Литекс” е категоричен, че когато е внасял парите по сметката на фондацията за борба с рака на гърдата, мислел, че полицията ще предприеме необходимите мерки, преводът на парите да не се осъществи.

Семейството иска организацията за борба с рака на гърдата да им върне дарените под натиска на Наглите 157 000 евро, които бяха предназначени за откупа на отвлечената Камелия. Със законовата лихва сумата набъбва на 400 336 лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2082 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
44

2017.05.12 | 23:12

1
W W W . ORIGINALNI . BE --- НАПРАВИ КОЛЕДЕН ПОДАРЪК !

Добави коментар

Водещи новини