Разпитаха свидетели по делото на Ангел и Камелия Бончеви срещу фондация "Утре за всеки"

  • 07 ноември 2011 13:46

  • 2402
  • 0
Разпитаха свидетели по делото на Ангел и Камелия Бончеви срещу фондация "Утре за всеки"
©

Състав на Софийски градски съд заседава по делото на Ангел Бончев и Камелия Бончева срещу фондация „Утре за всеки”.

На заседанието бяха разпитани свидетелите Неделчо Стойчев – началник на сектор „Криминална психология” и Давид Давидков, който е нередовно призован и е антимафиот, отговарящ за безопасността на семейството на Ангел Бончев. В показанията си Давид Давидков заявява, че номерът, от който е изпратен SMS-а, да се дарят 157 000 евро на фондацията, е същият, чрез който са комуникирали от групата за отвличания „Наглите”, предаде "Фокус". Той каза, че е присъствал на срещата на Бончев с фондацията, но не е слушал разговора, както и че той е придружил лично Ангел Бончев с парите в банката. Неделчо Стойчев обясни в показанията си, че неговата задача е била комуникацията с групата на „Наглите”.

Той разказа, че Ангел Бончев е бил в драматично състояние, имал е чести пристъпи на паническо състояние, изпитвал е силен страх и вина за отвличането на Камелия Бончева, съпругата му. Следователно, той трудно би отговарял адекватно на изискванията на групата „Наглите”. Според Неделчо Стойчев, Ангел Бончев е вярвал на заплахите им. Началникът на сектор „Криминална психология” също потвърди, че е виждал SMS-ите, но каза, че не е сигурен, че са изпратени от един и същи номер. Дарението не е било дарение, защото Камелия и Ангел Бончеви не са имали излишни пари; то беше по принуда, каза Стойчев.

По делото бе разпитано и вещо лице, което отговаряше на въпроси, свързани с банковия превод на парите. Съдът прие експертизата на вещото лице. Следващото заседание е на 30 януари 2012 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини