Осигуряват платени стажове за над 73 000 ученици и студенти

  • 16 декември 2011 18:17

  • 2238
  • 0
Осигуряват платени стажове за над 73 000 ученици и студенти
©

Над 73 000 стажанти ще могат да се възползват от платени стажове от лятото на следващата година. Отпуснатите средства са по проект на Министерството на образованието, предназначен за ученици от професионалните гимназии и студентите.

Стажът ще е 240 часа, като кандидатите ще получават по 2 лева на час. Кандидатстването започва от следващото лято. То ще се извършва по електронен път и ще е вид работна борса, в която ще участват кандидат-стажантите и работодатели. Кандидатите ще представят своята автобиография и желаната институция или фирма, в която биха искали да премине стажът им. Работодателите ще избират своите стажанти след като се срещнат предварително с тях, предаде БНР.

"Тези 240 часа те могат да вземат последователно в пълен работен ден или в половин работен ден. За всеки един студент ще се грижи академичен наставник от висшето училище и ментор от фирмата, в която той ще отиде на стаж, като работодател може да бъде и държавната администрация и общинската администрация", уточнява Евелина Христова, съветник по комуникационната политика на образователното министерство.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини