Омбудсманът Константин Пенчев: Не мога да се меся в пенсионната реформа

  • 15 декември 2011 09:18

  • 1968
  • 2
Омбудсманът Константин Пенчев: Не мога да се меся в пенсионната реформа
©

Ако пенсията се изчислява въз основа на закона, дори той да е несправедлив, няма как омбудсманът да се намеси. Жалби за пенсионната реформа в страната при мен не са постъпвали.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия омбудсманът на републиката Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Тази реформа е въпрос на политика, добави омбудсманът, според когото единственият начин бил евентуално да се произнесе Конституционният съд. "Ако законът е лош, несправедлив жесток спрямо някои хора, те не могат да се обърнат нито към съда, нито към омбудсмана. Нека политиците да си носят отговорността за законите, които правят, а омбудсманът трябва да защитава човешките права", посочи Пенчев.

"Абсурдно е  такса смет да се определя на базата на данъчната оценка. Казаха го представители на всички институции и се разбрахме да има промени в закона. Размерът на таксата се определя от общината, затова повечето общини я определят на база на данъчната оценка. Бяхме се разбрали да не е така, но това не се случи. Сега всеки гражданин може да обжалва пред Административния съд. За София обаче ВАС се произнесе, че няма нищо незаконосъобразно и тук няма полезен ход", каза още Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1968 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
алабала

2011.12.15 | 16:25

2
Защо ни е омбудсман след като правителството, парламента и изобщо управляващите не приемат препоръките въпреки, че са подплатени с нормативни документи доказващи правотата му. И без това управляващите с негово и без негово присъствие си правят каквото си наумят дори и да противоречи това на законодателството.

2011.12.15 | 12:20

1
---- Прикрепено писмо (do georgi sedevchov parvanov-"Mazhoritarniya".) ---- Подател: evgeni slavkov До: press@president.bg, president@president.bg, office@president.bg Относно: do georgi sedevchov parvanov-"Mazhoritarniya". Дата: Сряда, 2011, Декември 14 13:15:05 EET Господин Първанов,гледах преди малко едно тв-предаване, в което се обясняваше-Как в България нещата били коренно различи от тези в някои си криминален сериал.Разбира се, че ще са различни.В цивилизованите държави-демокрации престъпниците са "мутацията " на обществото,докато в България престъпниците обитават в Прзидентства и Министерски съвети и Парламента.Тук Престъпността "прави" "обитаващите".Дуру-Сапунка или Реалността,това е положението в България за жалост.А ти се опитваш още да се Показваш опозиция на Бойко,като токлоз много се вдъхновяваш,чак Го изказваш Мажоритарно.Казваш ,че "левицата " е опонент,но на КОГО , на СЕБЕ СИ ЛИ ????! Много се ПОСТАРАХТЕ българите да си помислят как се карат МВР,ПРОКУРАТУРА и СЪДЕБНА ВЛАСТ. Да, ама хората разбраха какво е БСП-Мафията -"ТРИПОД-а" и че това е ФАЛШ.Някога А.Лилов след "промените" бързо ти "отстъпи" ВЛАСТТА за да не се ТЕЛЕПОРТИРА при Андрей Луканов. И още нещо, в цивилизованите страни ни наричат АБСУРДИСТАН,предполагам знаеш освен хитростти и това. Виждал ли си се някога в ОГЛЕДАЛОТО ????! Би трябвало да носиш СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА.Просто дявола ще ти завижда на БЛЯСЪКА в очите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини