На този ден е създаден Българският младежки червен кръст

  • 14 октомври 2016 09:26

  • 3230
  • 0
На този ден е създаден Българският младежки червен кръст
© redcross.bg

Българският младежки червен кръст ще отбележи 95 години от създаването си на 14 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК. Българският младежки червен кръст е учреден на 14 октомври 1921 година.

Той е доброволна младежка организация, която е неразделна част от Българския червен кръст и принадлежи към Международното младежко червенокръстко движение. Чрез своите доброволци в цялата страна и посредством своите програми за обучение, дейности и услуги, БМЧК приобщава децата и младите хора към хуманитарните ценности и принципи, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им и насърчава толерантността и недискриминацията, уважението към различията и културното многообразие.

Под мотото „95 години създаваме добро“ доброволци, служители и приятели на БМЧК от цялата страна ще се съберат, за да отбележат своя празник. Много симпатизанти, партньори и деятели на организацията, в компанията на изтъкнати личности като председателя на СЕМ Мария Стоянова, проф. Греди Асса и Христо Петров - Ицо Хазарта, ще дискутират по темата „Къде е доброто днес?”.

На събитието ще имате възможност да видите част от историята на младежката структура на БЧК, както и да се запознаете с дейностите и идеите, които развива в момента.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини