Мирослав Найденов плаши търговците с яки глоби за некачествена храна по празниците

  • 12 декември 2011 16:48

  • 778
  • 0
Мирослав Найденов плаши търговците с яки глоби за некачествена храна по празниците
©

Който се опита да развали празниците на хората с лоша и некачествена храна, ще бъде жестоко санкциониран, закани се министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Той откри във Велико Търново офис на Българската агенция по безопасност на храните, който събира на едно място всички контролни органи, следящи за качеството от фермата до магазина.

Министърът запази най-голямото парче от лентичката, която отряза при откриването, за "шефа". "Едно за мен си запазвам, а най-голямото ще занеса на шефа", каза Найденов, прерязвайки трикольора.

Целият личен състав от подчинените на Найденов вече са на бойна нога и ще налагат жестоки глоби за продукти-менте и за такива, които не спазват стандартите. Във Велико Търново преди няколко дни е стопиран грандиозен опит за производство на огромно количество безалкохолно, което имитира известна марка, пише "Стандарт Нюз". Производителят, който бил готов да залее пазара с ментето, вече е даден на прокуратурата. Сега се чакат резултатите и анализът на пробите, за да стане ясно безалкохолното опасно ли е, или само имитира известна марка, но спазва всички нормативни актове.

Найденов съобщи, че от вторник стартират плащанията към българските животновъди. Първи пари щели да получат биволовъдите и говедовъдите. От сряда следващата седмица ще бъдат преведени и парите за овцевъдите. За бивол тази година ще се плаща по 300 лева на глава, на овца ще се дава по 29 лева. За крава субсидията е 150 лв. на животно, като към тази сума ще се добавят и още по около 230 лв. от допълнителните средства от ЕС. За биволи и говеда първите субсидии ще бъдат изплатени още през този месец, а следващата субсидия - в началото на следващата година.

Според Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на за по-малко от една година Агенцията по безопасност на храните е структурата, която се е изправила пред най-много предизвикателства. За този период са стопирани много опасности, като например заразата от шап, която застрашаваше България.

От януари ще започне изплащането и на субсидиите на зърнопроизводители, след като България е получила 100% одобрение за новата ортофото-карта. Въпреки че имало малки разминавания и застъпвания в чертежите, експертите са одобрили картата и дори са я похвалили като най-добра от изготвените досега.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
778 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини