Три екипа шуменски огнеборци спасяваха две котета в беда

  • 27 септември 2016 20:48

  • 1908
  • 2
Три екипа шуменски огнеборци спасяваха две котета в беда
© Булфото (архив)
Цели три екипа огнеборци от шуменската пожарна бяха необходими, за да бъдат спасени две котета, изпаднали в беда.
 
Едното се било качило на високо дърво и се наложило да пратят втори екип с 30-метровата стълба, съобщава 24 часа. Другото било паднало в канал, та се наложило пожарникарите да влизат с помощта на щурмова стълба, за да го вадят. И двете писани се оставили в ръцете на спасителите си. И за двата инцидента, сигналите била подадени на тел 112.
 
Първо се обадили в 11:43 часа хора от шуменската улица. „Странджа”, пред блока №21 На високото дърво пред блока втори ден мяукало коте и се страхувало да слезе.
 
Според очевидци, когато спасителите тръгнал към заблуденото коте, от страх то почнало да се катери все по-нагоре. Затова се наложило да пратят втори екип с гордостта на шуменската пожарна – колата с 30-метровата стълби. Така стигнали до котето в беда и го свалили.
 
Седем минути след това получили друг сигнал. Котка била паднала в коритото на отводнителния канал на ул. „Кирил и Методий” в град Велики Преслав. На място са изпратени служители на РСПБЗН Велики Преслав, които с помощта на щурмова стълба влезли и я извадили.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1908 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гражданин

2016.12.21 | 11:21

2
Глупак. хора като теб заслужават антифриза, заслужават и бензин на седалищните части. Безмозъчни същества с нищо недаващи вид на хора, освен с външния. Браво на пожарникарите, котките са също толкова души, колкото и хората, и кучетата.
Хихохихо

2016.12.21 | 11:20

1
Дайте им антифриз,ще се оправят от вс болести,глисти и бълхи.Тва ще им е миенето и къпането!!!хихохихо

Добави коментар

Водещи новини