Новият кмет на Сливен развали договори с близки до Лечков фирми

  • 12 декември 2011 15:26

  • 1917
  • 2
Новият кмет на Сливен развали договори с близки до Лечков фирми
© Булфото
Новоизбраният кмет на Сливен Кольо Милев е развалил договорите с фирми, близки до предшественика му Йордан Лечков, които са за повече от 38 млн. лв.

Вече са развалени договорите за водния цикъл на града, финансиран от програма "Околна среда", както и тези по "Регионално развитие", съобщи Mediapool, позовавайки се на информация от новия кмет на областния град.

През август българските власти спряха временно изпълнението на всички 7 европроекта за строителство на община Сливен на обща стойност около 60 млн. лв. Това стана по настояване на Европейската комисия, която заподозря нередности в сключеното рамково споразумение за изграждане на обектите.

Това беше първо спиране на средства от правителството на ГЕРБ, а община Сливен стана първата и засега единствена с блокирани всички европроекти за строителство.

През лятото на 2010 г. екскметът Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. сключи споразумението с пет строителни компании - "Пи Ес Ай" Стара Загора (част от "Трейс груп"), софийските "Станилов" и "Балканстрой", сливенските "Биндер" и "Гради" и консорциумът "Билдинг – Монолит 2010". Те са избрани от 22 подали оферти.

Първите пет договора, свързани с реализацията на втората фаза на водния цикъл на Сливен по програма "Околна среда", вече са прекратени, показва справка в регистъра за обществените поръчки. Това е направил новия кмет на Сливен месец след местните избори на 24 ноември.

Три от прекратените договори са със сливенската фирма "Гради" на обща стойност 25.5 млн. лв. Другите са с "Билдинг – Монолит 2010" за 12.8 млн. лв. и "Станилов" за 4.8 млн. лв.

Прекратяването на договорите се прави, за да могат да тръгнат европейските пари към общината. Деблокирането на евросредствата за ремонт на улици в Сливен и изграждането на ВиК системата в града ще стане след нови тръжни процедури за избор на изпълнител. Това може да се случи най-рано през първото тримесечие на следващата година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1917 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пламен петков

2012.04.02 | 22:07

2
дали има светлина в тунела?вече и ямбол е доста по устроен от нас

2012.04.02 | 22:07

1
Тоя лечков излезе голям боклук, а как само го посрещахме след световното 94-та....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини