МОСВ ще подкрепи проект за модернизация на пречиствателна станция "Албена"

  • 27 септември 2016 14:12

  • 1122
  • 0
МОСВ ще подкрепи проект за модернизация на пречиствателна станция "Албена"
© Булфото (архив)

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ има готовност да подкрепи реализацията на проект за модернизация и разширение на пречиствателната станция за отпадни води "Албена". Съоръжението, което е изграждано през 1986 г. досега не е рехабилитирано. Това заяви пред журналисти министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, която се запозна със състоянието на станцията край село Кранево.

Пречиствателната станция обслужва черноморския комплекс "Албена" и близките курортни селища.

По думите на министъра проектът може бързо да бъде реализиран, след като бъде подготвено регионалното прединвестиционно проучване във ВиК сектора. Министърът допълни, че за пречиствателната станция-Балчик, която също посети, е необходимо да се доизгради дълбоководното заустване.

"В съоръжението се отстраняват биологичните замърсители и фосфора, трябва да се пристъпи и към отстраняването на азота, каза Василева.

Министърът отбеляза, че в периода на мащабното строителство на хотелски бази е била игнорирана политиката за изграждане на базисна екологична инфраструктура.

Последвайте канала на

БТА
1122 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини