Ивелина Василева откри ВиК станция в Добрич

  • 26 септември 2016 13:49

  • 1057
  • 1
Ивелина Василева откри ВиК станция в Добрич
© Булфото (архив)

Министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва откри помпено-хидрофорна станция на ВиК в един от най-големите жилищни комплекси в Добрич -"Балик". Новото съоръжение е част от плана на дружеството за управление на водните потоци и балансиране на налягането във водопроводите.

Помпено-хидрофорната станция обслужва 36 жилищни блока с около 3000 обитатели, които вече оценяват подобреното качество на ВиК-услугата, каза министър Василева. По думите й предприетото от "ВиК" зониране във водоснабдяването на Добрич ще бъде добра база за обновяване на целия воден цикъл в града. Проектът предстои да бъде реализиран, като безвъзмездното финансиране по оперативна програма е 85 000 000 лева, каза Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

Предстои да бъдат открити още шест помпено-хидрофорни станции, а до края на годината Добрич ще стане първият град в страната, изцяло зониран във водоснабдяването, поясни управителят на "ВиК" АД Петър Калчев. По думите му вече са изградени 12 зони в общината, като до няколко месеца те ще достигнат 22. Калчев коментира, че със зонирането ще бъдат намалени загубите на вода, а когато възникне авария, по-малко потребители ще остават без вода. Кметът на Добрич Йордан Йорданов заяви, че модерният подход в управлението на водите вече се усеща от част от домакинствата.

Последвайте канала на

БТА
1057 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2016.09.26 | 17:48

1
Интересно кога българските министри ще открият начин българите да живеят нормално.

Добави коментар

Водещи новини