Отрязаха с 1 млн. лв. субсидията за градски транспорт в Пловдив

  • 12 декември 2011 12:10

  • 790
  • 0
Отрязаха с 1 млн. лв. субсидията за градски транспорт в Пловдив
©

Не повече от 5 млн. лева компенсации са преференциално пътуване ще може да отделим на превозвачите през 2012 година. Това заяви зам.-кметът по транспорта Александър Държиков.

Той обясни, че общинският бюджет не разполага с достатъчно средства и няма как да плати 6,2 млн. лева, колкото е тазгодишната субсидия. Не може да произвеждаме домати, които да продаваме на пазар, на който няма търсене и след това да искаме компенсации за непродадената стока от общината, каза още Държиков.

На следващата сесия на общинския съвет в четвъртък, в извънреден порядък ще бъде внесено предложението за 15% орязване на пробега на рейсовете от градската мрежа. Държиков бе категоричен, че всички превозвачи са уведомени и са съгласни с новата мярка и следователно не очаква протести или някакви други проблеми от тяхна страна. Той припомни, че новата мярка за 15% орязване няма да се отрази драстично на превозите, а единствено ще удължи чакането по спирките с 3-4 минути. Според него хората не се интересуват колко често минават рейсовете, а да спазват графика си.

Последвайте канала на

Novini.bg
790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини