Община Търговище осигурява топъл обяд за нуждаещите се

  • 19 септември 2016 16:11

  • 1384
  • 0
Община Търговище осигурява топъл обяд за нуждаещите се
© Булфото/архив/

Безплатен топъл обяд за нуждаещи се лица ще осигурява Община Търговище в продължение на седем месеца от началото на октомври.

Проектът ще се реализира в град Търговище и селата Дралфа, Макариополско и Острец и ще обхване общо 66 потребители. Това са семейства, които получават социални помощи, лица без доходи и близки, които да се грижат за тях, самотноживеещи, скитащи и бездомни, както и хора, които получават минимални пенсии. Допълнително в програмата могат да се включат приемни родители, самотни майки и пострадали при бедствия и аварии.

До края на месец септември се приемат заявления на желаещите да се включат в програмата за подпомагане. Документи се подават в Информационния център на общинската администрация в Търговище. Специална комисия ще разгледа кандидатите и на 1 октомври ще стане ясно, които са одобрени.

Новият социален проект се изпълнява по Оперативната програма за храна и основно материално подпомагане на нуждаещи се. Той ще продължи до края на месец април следващата година.

Последвайте канала на

Калина Христова
1384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини