Храни от топлите витрини няма да се даряват

  • 19 септември 2016 14:33

  • 1688
  • 1
Храни от топлите витрини няма да се даряват
© Булфото (архив)

Храни от топлите витрини няма да се даряват на Хранителната банка. Това стана ясно днес след срещата на финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

"Не всеки ще може да дарява, ще има и ограничения за вида на храните, които ще можгат да бъдат дарявани. Хранителната банка ще работи със списък от храни и списък с институции, които ще могат да ги използват", обяви защитникът на гражданските права.

Манолова поясни, че отпадането на ДДС върху дарените храни е само първа крачка към предстоящ дебат за премахването или намаляването на данъка и върху хляба, лекарствата и учебниците, цитирана от БНР.

"Ангажиментът, който поехме заедно с хранителния бранш, с БЧК, беше да финализираме успешна кампания, на първо място за падане на ДДС върху дарените храни, също така благородна кауза е падане на ДДС или намаляване върху хляба, върху лекарствата, върху детските стоки, но нека вървим стъпка по стъпка", посочи още тя.

Финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва заяви, че ще се следи сериозно за данъчните измами с дарените храни.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1688 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
x

2016.09.20 | 02:51

1
Значи само за "нашите" фирми ще се приспада ДДС-то. Да не вземе някой случаен да се облажи....

Добави коментар

Водещи новини