Искат специално звено за безопасност на детските площадки

  • 16 септември 2016 08:51

  • 929
  • 0
Искат специално звено за безопасност на детските площадки
© Булфото/Архив

Да се създаде единно звено и работна група към Столична община, която да се грижи специално за детските площадки, а гражданите да знаят, че могат да се обърнат към тях при нужда. Това предложиха Мая Цанева, създател на групата "Без!опасни детски площадки в София" и Цвета Гаврилова.

Групата "Без!опасни детски площадки в София" е създадена през юли и в нея членуват близо 500 души. Оттам съобщиха, че са получени са 72 сигнала в групата и подчертаха, че има информация за 15 наранени деца.

Според Цвета Гавриилова има много хора, които не съобщават за проблема, "а Софийска община си "решава проблема" като идва и отрязва уредите - с това се приключва, а нови не се поставят". Пред "България он ер" тя даде пример с площадката, до която тя живее в столичния квартал "Младост" 1. За нея за 12 години е пуснала 8 жалби.

"За нас е проблем, че Столична община и гражданите не взаимодействат качествено. Признаваме, че Столична община създава детски площадки, но има проблем с поддържането им, както и на старите площадки, които не са по европейските изисквания", отбеляза Мая Цанева.


 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини