Две тапи заради ремонти в София за първия учебен ден

  • 12 септември 2016 20:42

  • 4573
  • 0
Две тапи заради ремонти в София за първия учебен ден
© Novini.bg

Две тапи заради ремонти очакват софиянци в първия учебен ден. Движението остава затворено по бул. „Черни връх“ и ул. „Богатица“ в Лозенец, които обикновено поемат много от трафика в столицата. В края на септември се очаква да се пусне част от бул. „Черни връх“ в участъка от ул. „Филип Кутев“ до ул. „Джон Атанасов“, а до края на годината трябва да е готов и целият булевард. През ноември пък се очаква да приключи реконструкцията на ул. „Богатица“, където освен ремонт се изгражда и канализационен клон.

Добрата новина за шофьорите е, че останалите големи обекти вече са готови. От днес се пуска движението по булевардите „Владимир Вазов“ и „Ботевградско шосе“, които осигуряват изхода от София в посока магистрала „Хемус“ и столичния околовръстен път, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на бул. „Владимир Вазов“.

Тя обясни, че за първия звънец частично ще се пусне движението и по ул. „Козлодуй“, където е приключил първият етап на ремонта, а цялото трасе се очаква да е готово през ноември. От 15 септември тръгва и тролей номер 9.

В края на октомври трябва да приключи и доизграждането на ул. „Обиколна“ в „Дружба“. Фандъкова обясни, че работата там върви в срок към момента и строителите ще приключат работата в срок.

„По останалите обекти дейностите продължават по график. До момента нямам информация за забавяния“4, обясни още столичният кмет.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4573 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини