Манолова е привърженик на промените в Семейния кодекс (видео)

  • 12 септември 2016 13:09

  • 1705
  • 5
Манолова е привърженик на промените в Семейния кодекс (видео)
©

Под патронажа на омбудсмана на България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се проведе дискусия на тема: "Гарантират ли се правата на децата с промените в Семейния кодекс". На обсъжданията присъстваха зам.-министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, депутати и експерти, предаде репортер на Novini.bg.

Манолова подчерта, че е привърженик на необходимостта от промени в досега действащия Семеен кодекс. Самата тя обясни, че нееднократно е повдигала основни теми за споделеното родителство, както и необходимостта от ускоряване и облекчаване на процедурите по осиновяване.

"Всичко това съм го правила, за да привлека  обществото", каза тя. Темите, които бяха обсъдени на дискусия са промените с осиновяването, споделената родителска отговорност, проблемите на децата след развод или раздяла, както и възможностите за оспорване на припознаването. За нея най-сериозен е проблемът с осиновяването. Много по-голям е броят на децата, вписани в Регистъра за осиновяване, отколкото кандидати-осиновителите. Манолова предложи да бъде обсъдена възможността за отпадане на критерия "произход", както е в Румъния.

Последвайте канала на

Калина Христова
1705 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
МАЙКА

2016.09.13 | 09:21

5
Свършиха ли се другите проблеми в България, та се стигна до този закон? Пожелавам на всички автори на този недомислен закон да нямат собствени деца, да отгледат осиновено дете, да се почустват родители като всички и някакъв закон да разруши всичко във взаимоотношенията им с дете. Всеки осиновител нека сам да решава дали и кога ще каже на детето, а не някаква административна мишка съгласно закон да го каже....!!!!

2016.09.12 | 16:31

1
Костинбродски Киликанзер !

2016.09.12 | 19:45

4
Номера не ти минава ,Цвъц си е заплюл и завоевал тая титла !Ама освен Костинбродски ,има още , От Арената го споменават с добро !Майка нещо споменават ,за какво ли ,за какво ?

2016.09.12 | 19:45

2
Манолова по малко да развява осрания си задник.

2016.09.12 | 19:45

3
Брей ,я своя погледни !Нещо ти тече от късите ти гащи ,ай какво ли ще е ,май някой срал е в твойте гащи !

Добави коментар

Водещи новини