Росен Малинов: Бъчварова е знаела за сделката с „царските конюшни” и се е съгласила на нея

  • 12 септември 2016 07:52

  • 7782
  • 3
Росен Малинов: Бъчварова е знаела за сделката с „царските конюшни” и се е съгласила на нея
©

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. излъга, че не е знаела за сделката с „царските конюшни”. Това обяви в ефира на БТВ Росен Малинов, бивш областен управител на София.

По думите му Бъчварова не само, че е знаела за сделката, а дори се е съгласила на нея. „Тя е информирана за това от областния управител на града”, допълва Малинов. 

"Случаят с "Царските конюшни" е ликвидиране на съсобственост. Категорично не е защитен държавният интерес. Има пренебрегване и неглижиране от това държавата да управлява българската собственост. Това става с участието на държавни служители". Той определи бившия вече областен управител на София Веселин Пенев като „бушон” и малка брънка в цялата верига.

Малинов обясни, че сделката с бившите „царски конюшни” е извършена с „тънкост на занаята”. „В правилника за стопанисване от държавата пише, че ако даденият имот е на данъчна стойност до 500 хил. лв. с него се разпорежда областният управител. Ако е над 500 хил. лв. се стопанисва от държавата. В случая „царските конюшни” са разделени на три поземлени имота и се стопанисват от областния управител, защото всеки от тях е на данъчна стойност до 500 хил. лв.”, каза Малинов.

„Ако държавата има политическа воля със своя експертен потенциал е в състояние да развали тази сделка”, категоричен е Малинов. По думите му и на него е предлагана сделка за бившите „царски конюшни”, но след като е направил проверка и е установил, че за парцела се водят дела. „Тогава разговорът за мен приключи”, призна Малинов.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7782 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.16 | 09:00

3
Как така става ,министър на вътрешните работи е замесен в афера !Така ли се става милиардер ,от тук милионче ,оттам -две !Капка по милионче и вир милиардче става !А таксата "бежанец " в чии джоб отива ,на тая Бъчва или на партията любима !
1123

2016.09.16 | 09:00

2
НАПЪЛНО ВЯРНО Е.ПО НОВА ПОКАЗАХА ДОКУМЕНТИТЕ .ОБЛ.УПРАВИТЕЛ Е ИНФОРМИРАЛ С ПИСМА 3 МИНИСТЕРСТВА !!!ЕДИНСТВЕНО МВР МИНИСТЕРСТВОТО В ЛИЦЕТО НА БЪЧВАРОВА Е ДАЛО СЪГЛАСИЕ ЗА ПРОДАН ДРУГИТЕ 2 СА БИЛЕ ПРОТИВ И ОБЛАСТНИЯ ГО ПРОДАВА !!!!БЪЧВАРОВА Е ГОЛЯМА ТАРИКАТКА.ГЕРБ ПРАВЯТ ГОЛЯМА КРАДЕНЕ

2016.09.12 | 22:29

1
smurt za kurvata Buzva

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини