Веселин Пенев за скандала с "Царските конюшни": Казусът е тривиален, искането за оставката

  • 09 септември 2016 15:30

  • 9126
  • 8
Веселин Пенев за скандала с "Царските конюшни": Казусът е тривиален, искането за оставката
© Булфото

Областният управител на София Веселин Пенев, който е разрешил продажбата на имота "Царските конюшни" в центъра на София, на пресконференция заяви, че това е тривиален казус и няма нарушаване на закона, предаде репортер на Novini.bg

Не може да се говори за грабежи, злоупотреби или неспазване на процедури, подчерта Пенев.

Той вижда в скандала политическа намеса, която има за цел да бъдат нарушени отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок. Пенев уточни, че лично е провел разговор с премиера Борисов и е предал всички документи на Инспектората, който ще извърши проверката на сделката.

Областният управител на София заяви, че този казус е от 2003 г. и се прехвърля през различните управления. По думите му трябвало е през 2005 г. тогавашният регионален министър Асен Гагаузов да го разреши.

Според Веселин Пенев искането за оставката му е несъстоятелно.

По-рано днес на специална пресконференция в Министерски съвет вицепремиерът Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. заяви, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г очаква оставката на областния управител на София-град Веселин Пенев основно заради това, че не го е информирал за действията си по отношение на сделката с "Царските конюшни".

В коалиционното споразумение има възможност за смяна на лицата, които са представени от отделните политически партии, и кадровите неудачи не би трябвало да разклатят коалицията, допълни Бъчварова. По думите на министъра на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена сделката засяга прекратяване на съсобственост върху земя, върху която има сгради - собственост на няколко ведомства.

Министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри каза, че два пъти в началото на годината областният управител информира министерството за производството по земята, върху която министерството има сграда. МЗХ и двата пъти изразява несъгласие с това намерение. Въпреки това сделката се случва, отбеляза Танева.

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. каза, че имотите на МВР на този терен през 2000 г. са обявени за имоти с отпаднала необходимост. От тогава до сега не е издаден акт, с който да се удостоверява собствеността им, за да може те да бъдат деактувани и МВР да се разпорежда с тях. През годините са изпращани няколко писма до областните управители, но това не се е случило.

Това, което БСП размахва днес, е едно мое искане до областния управител да деактува имотите, за да можем ние да се разпореждаме с тях, каза Бъчварова. Тълкуванието е съвсем в стила на тези, които днес празнуват 9-ти септември, каза вицепремиерът. По думите й най-силното оръжие е истината, казана веднага. Затова ние заставаме пред вас с лицата си, за да обясним за какво става въпрос, добави Бъчварова. Тя окачестви поведението на БСП в случая като грозно и недостойно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9126 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.09.11 | 02:44

8
Погледнете го ,какъв охранен ,червен комуноид демократ,реформатор..95% от демократите комуноиди и реформатори и управляващи са като този боклук
сашо

2016.09.11 | 02:43

7
Искам аз да ги купя. Продай ми ги на мен. За тези пари.

2016.09.10 | 21:57

6
Не си станал сатанист опа..масон да кажа
(Гост)

2016.09.10 | 21:56

5
Бая е залоясъл. Мноо пръжка ще излезе.
в затвора

2016.09.10 | 21:56

4
ТО СИ ПИЩИ ОТВСЯКЪДЕ ЧЕ МАЙ Е ЯКО КОРУПЦИОННО - КЪДЕ В ЦЕНТЪРА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ТЕРЕН СЪС СГРАДИ ЗА 90 ЛЕВА кв. м.???? И НИЕ ИСКАМЕ ЩОМ ВСИЧКО СИ БИЛО НОРМАЛНО, ЗАЩО ЕДИН ОБИКНОВЕН ЧОВЕК НЕ РАЗБРА, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СДОБИЕ С ТАКАВА АПЕТИТНА БАНИЦА? ЯКО В ЗАТВОРА ВСИЧКИ ЗАМЕСЕНИ - ТОГАВА ЩЕ СТАНЕМ ДЪРЖАВА!

2016.09.10 | 20:43

3
Абе как така ,ще отнемате на свинята копанята ? Тъкмо е почнал да папка !Ей срама си нямате !
пфу

2016.09.10 | 09:54

2
обикновен шорошоиден нагляр...

2016.09.09 | 20:37

1
Гледам как червени боклуци обиждат на червени боклуци и не вярвам на очите си. Това червената помия сте най-наглите свине на света.

Добави коментар

Водещи новини