Обявяват рибарското селище край Бургас за световно културно наследство

  • 02 септември 2016 13:56

  • 4377
  • 1
Обявяват рибарското селище край Бургас за световно културно наследство
© Булфото

Рибарското селище край Бургас ще бъде обявено за световно нематериално културно наследство. Процедурата за обявяването му напредва. Това каза днес в Бургас председателят на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев.

Съхранените в селището фрагменти на рибарски традиции, култура и умения се радват на все по-голямо обществено внимание, дори и след отиващия си летен сезон, каза Кънев. На срещата присъстваха председателят на рибарското сдружение "Морски сговор" Димитър Янчев и Стефан Пейков от Международния търговски и културен център ГЕОПАН.

Тема на разговорите бе стратегията на Рибарското селище като значима културна и туристическа атракция, образователен и възпитателен център за рибарските традиции по Южното Черноморско крайбрежие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.05 | 12:32

1
Как така, преди известно време това селище беше незаконно и изведнъж стана толкова важна културна, че и световна забележителност. Минавал съм стотици пити оттам. Не виждам никаква култура. Само евтини колоби, направени с откраднати материали върху присвоена земя. Всеки краде лъже и маже в тази страна.

Добави коментар

Водещи новини