Бебето, изоставено във Варна, си намери приемно семейство

  • 31 август 2016 12:15

  • 26291
  • 0
Бебето, изоставено във Варна, си намери приемно семейство
©

Подхвърленото във Варна бебе вече е настанено в приемно семейство. Хората, които го отглеждат, го наричат Енчо, тъй като момченцето бе намерено на Еньовден. Това е само временно, докато детето получи ЕГН и официално име по съдебен път, пише в. „Черно море“, цитирайки Адриана Григорова, директор на дирекция „Социално осигуряване“ във Варна.

Причината е, че на този етап няма никакви данни за родителите му. Те още се издирват от полицията и разследването не е приключило.

"Когато това се случи, ще подадем искане до прокуратурата за образуване на дело и за съдебно решение за име и ЕГН", обясни Григорова.

"Според нормативите всяко бебе получава акт за раждане в 7-дневен срок. Ако той бъде пропуснат по някаква причина, служебните лица в общината издават необходимия документ, ако раждането е в рамките на календарната година. В нашия случай обаче момченцето е родено вероятно през октомври или ноември 2015 г., което изисква съдебно решение", каза още Григорова.

Тя поясни, че детето е в отлично здраве и получава всички необходими грижи за отглеждането си.

Бебето беше намерено на 24 юни на площадката на 4-я етаж във вход на блок 29 на бул. „Владислав Варненчик“. То бе откарано веднага за преглед в „Бърза помощ“ и още същия ден беше предадено на социалните служби. След това то бе настанено в Дома за медикосоциални грижи във „Виница“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
26291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини