Социолог: Бойко Борисов ще сменя още министри

  • 08 декември 2011 09:03

  • 1718
  • 0
Социолог: Бойко Борисов ще сменя още министри
©

Изборният период беше употребен не по предназначение. Той можеше да бъде използван, за да подготви общественото мнение за очакваните реформи, да подготви социалните партньори. И със своя резултат управляващите да получат ясен мандат за реформите, които предстоят, заяви пред БНР социологът Живко Георгиев.

Във всички случаи управляващите знаеха, че ни чака такава тежка 2012 г., с остри бюджетни проблеми, пред НОИ, пред образование, където и да погледнем се задават проблеми, подчерта Георгиев. Според него управляващите са получили мандат сякаш да не правят реформи, а те започват да ги правят.

Спомням си и други подобни управляващи, каза той. Не е това начинът да се решават проблемите, пред които е изправено българското общество, припомни социологът. Не бяха добре подготвени нито една от тези мерки, които наричаме реформи, категоричен бе той.
Според него протестиращите не са били достатъчно убедителни. Все по-често ще бъдем свидетели на протести, които ще се превръщат в поле на битка между социални групи за оскъдните блага, с които обществото разполага. Ще печели този, който е по-силен. Това е грозното, категоричен бе Живко Георгиев.

Не очаквам промяна в стила на поведение на управляващите. Персонални промени в кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще има, но засега защитен от тях се очертава да бъде Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, срещу когото е насочено недоволството на протестиращите, убеден е Георгиев

Последвайте канала на

Novini.bg
1718 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини