Две седмици стачка в БДЖ, преговорите продължават

  • 07 декември 2011 06:41

  • 1578
  • 0
Две седмици стачка в БДЖ, преговорите продължават
©

Стачката в БДЖ навлиза в своя 14 ден.  Влаковете отново ще бъдат спирани между 8 и 16 часа.

Преговорите днес продължават в опит за търсене на компромис. В разговорите ще участва и главният секретар на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията Иван Марков да започнат преговори в БДЖ и утре продължават преговорите в НКЖИ.

Вчера транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета категорично обяви, че държавата няма да "доналива"допълнителни средства в БДЖ. Стоим твърдо на позициите, които считаме, че ще извадят дружеството от тежкото състояние, в което се намира.

Министър Московски посочи, че по време на срещата с част от кредиторите на БДЖ в Германия, е договорено до края на тази година кредиторите да намалят исканата от тях сума наполовина. Той изрази съжаление, че не е могъл да удължи срока, в който трябва да бъде изплатено дължимото. Той припомни, че БДЖ е в технически фалит тъй като не може да си обслужва заемите и стремежът е дружеството да не бъде поставено в несъстоятелност. Молим се на кредиторите да не предявяват искове, за да може да се стабилизира дружеството, каза министър Московски.

Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите в БДЖ, пред журналисти посочи, че стачката в железниците обслужва интересите на част от синдикатите, тя няма кауза и затова няма да постигне почти нищо. Според Владимиров, нито кредиторите на БДЖ имат интерес от стачката, нито ръководството на компанията. По думите му, загубите към момента от стачката в БДЖ "Пътнически Превози" са 1.5 милиона лева. Стачката няма да продължи още дълго, всичко зависи от кредиторите, каза още Владимиров.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини