Проф. Божидар Димитров: Бююк е нарушил жестоко българския закон (видео)

  • 14 август 2016 08:50

  • 6961
  • 9
Проф. Божидар Димитров: Бююк е нарушил жестоко българския закон (видео)
©

„Няма нарушение на закона при предаването на Абдуллах Бююк на турските власти”, коментира в предаването „Събуди се” по Нова телевизия проф. Божидар Димитров.

„Тъй като не съм юрист, проверих при няколко висококвалифицирани юристи дали има нарушение на закона. Не няма нарушение, включително и на Конституцията”, поясни той. 
 
„Въпросният Бююк обижда моята страна, когато не се регистрира тук. Той няма никаква регистрация, пребивава нелегално в България, кой знае с какво се занимава”, коментира проф. Димитров. „Бююк е ислямист, защото Гюлен, неговият тартор, е исмялист, също като Ердоган. Мечтае за вселенска ислямска държава, първоначално в Турция, после в целия свят. Това е същността на ислямската доктрина. Това не е религия, това е политическа доктрина”, коментира професорът. 
 
Според него Бююк е нарушил българския закон. 
 
„Бююк е много богат. Познавам такива хора, те нарушават българските закони. Той го е нарушил жестоко. Казват с презрение за България: „С моите пари мога да купя, който си искам български чиновник”. Е, не винаги може. Както видяхте, хванахме го за ушите и го изхвърлихме. Това трябва да бъде съдбата на всички такива”, коментира професорът. 
 
Той критикува и протестиращите срещу предаването на Абдуллах Бююк на турските власти. 
 
„Обърнахте ли внимание кой протестира – адвокати, които се занимават с дела в Страсбург. И трима юнаци от „Протестна мрежа”, некъпани от една седмица, с мазни коси, със саморъчно написани лозунги. Знам как стават тези протести – срещу 40 лева”, коментира проф. Димитров. 
 
Според бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов нещата не стоят така. Първо, не ставало ясно дали Бююк е екстрадиран, експулсиран или депортиран. „Нарушено е върховенството на закона”, коментира Димов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6961 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2016.08.16 | 15:56

9
Божо ,много явно е лизането ти !Като Матросов си ,с голо д-пе затискаш нещо ,което е явно и ясно на народа ! Свалените гащи на първите ни "ръководители " пред Ердоган !
alexn

2016.08.16 | 15:56

8
Винаги има оправадание за БЕЗЧЕСТИОТО!!! 500 години турско робство!!! Как Орбан успява??? Как Вишеградската четворка се ОПЪЛЧИ на Меркел??? БЕДНИЯ ДУХОМ винаги ще е беден духом! Страхливеца винаги ще си е страхливец!!! Няма нужда от оправдания знаем, че Борисов е фурнаджииска лопата!!!

2016.08.16 | 15:55

7
И на този лумпен ли платиха за да говори че е нарушил законите. Що не каже колко закона е нарушил Рапон-Бей и колко е откраднал за да сравним кой е по големият нарушител?
данъкоплатец

2016.08.16 | 15:55

6
Бате Божо да не се прави на неразбрал. На никой българин не му пука - един резак повече, един резак по малко, все тая. Проблемът е че Ердо каза, Бойко изпълни. С тази глупост Бойко току що загуби президентските избори. Кой иска да гласува за турско мекере?
Венко Венков

2016.08.16 | 15:55

5
Г-н Димитров, има ли област, в която да не сте компетентен?

2016.08.16 | 15:55

4
Тоя защо постоянно се появява из новините и телевизията? Вече 40+ години!
Lyubo Angelov от АТАКА

2016.08.16 | 02:18

3
Путин и Ердоган се подкрепят като истински диктатори, всички русофили сега извикайте в един глас АЛЛАХ АКБАР хахаха

2016.08.15 | 19:49

2
Московския "патриот" от ДС проф. Димитров...
Lyubo Angelov от АТАКА-опутен организъм

2016.08.14 | 20:24

1
Майната и на свободата Ердоган и Путин като истински диктатори са приятели, майната ни на Европа и САЩ! майната и на свободата искаме си диктаторите!

Добави коментар

Водещи новини