Сливен започна кампания по премахване на излезли от употреба автомобили

  • 12 август 2016 10:54

  • 1378
  • 1
Сливен започна кампания по премахване на излезли от употреба автомобили
©

Община Сливен започна кампания по премахване на излезли от употреба автомобили, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 22 констативни протокола за премахване на стари коли в кварталите "Сини камъни" и "Дружба" в Сливен са съставени от служителите на Дирекцията по опазване на околната среда. За 11 протокола предписанието е изпълнено и колите са преместени.

Според процедурата, след установяване на такива автомобили, собствениците се предупреждават да ги премахнат. Ако не го направят, се съставя втори протокол, в който се описват данните на автомобила и той се транспортира до площадка за временно съхранение. Ако собственикът потърси превозното средство в рамките на 30 дни, трябва да плати такса за паркинг. За непотърсените до три месеца автомобили се предприема разкомплектоване.

Според Наредбата за управление на отпадъците на територията на общината, собствениците на паркирани (изоставени), излезли от употреба моторни превозни средства, в имоти, общинска собственост, следва да ги преместят в собствен поземлен имот или на определените от кмета на общината площадки за временно съхранение.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1378 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2016.08.13 | 04:19

1
За пари всичко ще направят.

Добави коментар

Водещи новини