Василева подписа договор за пречиствателната станция за отпадъчни води във Видин

  • 11 август 2016 14:04

  • 1002
  • 0
Василева подписа договор за пречиствателната станция за отпадъчни води във Видин
©

Министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва и кметът Огнян Ценков подписаха днес във Видин договор за втората фаза на проекта за доизграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води. Проектът е вторият етап от изграждането на водния цикъл в град Видин.

Финансирането за тази фаза е в размер на 22 милиона лева, от които близо 18 милиона лева е безвъзмездна помощ, осигурена по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", предаде БТА.

"Проектът за нас е от съществено значение, защото с неговото изпълнения ще спазим изискванията на екологичното законодателство за събиране и отвеждане на отпадните води. От друга страна тази инвестиция е насочена към подобряване живота на хората и предпоставка за надграждане и развитие на населените места в региона", каза при подписването на договора министър Василева.

"Това е една голяма възможност за жителите на Видин и с общи усилия ще се справим с това отговорно предизвикателство", каза кметът Ценков.

През предишния програмен период в Северозападна България са изградени по ОП "Околно среда" 11 пречиствателни станции, 4 регионални системи и са инвестирани общо 615 милиона лева, съобщи министър Василева. Цялата инвестиция по проекта за изграждане на воден цикъл във Видин е 72 милиона лева, от които 50 са инвестирани през първата фаза, и 22 милиона са средствата, отпуснати за доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

Преди подписването на договора министър Василева инспектира строителната площадка на пречиствателната станция във Видин.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини